Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb på nett: Introduksjonskurs

Kodeklubb på nett: Introduksjonskurs

Kodeklubben på Sølvberget arrangerer et kort introduksjonskurs i koding for nybegynnere nå i april/mai. Kurset skjer på nett.

Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Eller hva med animasjoner? Vil du forstå mer hvordan datamaskinen fungerer og hvordan du skal få datamaskinen til gjøre slik du ønsker?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til få lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Ungdom og voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake. Scratch er et verktøy laget av verdenskjente Massachusetts Institute of Technology (MIT) og brukes over hele verden for å lære programmering. Oppgavene er laget av Lær kidsa koding.

Hvor og når

Vi bruker programmet Discord for å snakke sammen, dele skjerm og veilede. Discord finnes både som app/program og som en nett-tjeneste. App anbefales å bruke, og er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, iOS og Android. Det er ikke tilgjengelig for Chromebook, bruk da nett-tjenesten. Du må opprette bruker for å bruke Discord.

Vi begynner 17.30 og holder på til klokka 19. Foreldre oppfordres til å følge med og være med å lære. Kodeklubben passer for de mellom 9 og 12 år.

Kodeklubb nybegynnere: 29. april, 6. mai, 13. mai, 20. mai

For å bruke Scratch trenger du en datamaskin med en oppdatert nettleser, som Chrome, Firefox, Edge eller Safari. Du må opprette bruker på scratch.mit.edu.

Påmelding

Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Det er 10 plasser ledig på introduksjonskurset. Påmelding på www.solvberget.no/Arrangementer.

Kurset er gratis.

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@solvberget.no, eller på telefon 99169767.

Google+