Hopp til hovedinnhold

Strikk på biblå

Strikk på biblå

Kan du allerede strikke eller ønsker å lære? På biblioteket kan du lære å strikke, møte andre som elsker å strikke og høre gode fortellinger mens du strikker.

Trenger du og strikketøyet å komme dere ut og «lufta vedet»? På Sølvberget er det reservert bord i 1. etasje for strikkere noen onsdager mellom kl. 11.30 og 13.30, hvor du kan strikke sammen med andre og slå av en prat om løst og fast.

Nytt i høst her på Sølvberget, er at du også kan strikke mens du hører en av våre ansatte lese fra en bok. Dette skjer også en onsdag i måneden kl. 17.00 - 19.00.

På Madla bibliotek har de arrangert Strikk og lytt i flere år, og de utvider nå til Strikk og lytt i Kvernevik svømmehall.

Arrangeres i samarbeid med Stavanger strikk og drikk og Madla frivillighetsentral.

Oversikt over aktuelle datoer: 

 

Noen av våre strikkebøker som kan lånes:

 

Strikk i dine farger av Anna Enge, Heidi Grønvold og Dagny Thurmann-Moe

Pickles-gründerne Heidi Grønvold og Anna Enge og fargeekspert Dagny Thurmann-Moe, eier av Dagny Fargestudio, har sammen laget denne boken. De har engasjert 30 strikkere fra hele Norge og fargesatt og tilpasset kapseloppskriftene til hver av dem. De er alle presentert i boken. Bli inspirert, bli med! 

 

 

 

 

 

Gustav og Berta : en pust i bakken av Mette Harbo og Gro Høines Baardsen

Søtt, tøft og praktisk til barn. En oppfølger til Gustav&Berta Strikk til baby og barn. Denne gangen med enda mer mønsterstrikk og kule farger som vil gjøre plaggene til favoritter for både liten og stor. Boken inneholder 30 nye oppskrifter med nydelige design til barn fra 0 til 12 år. 

 

 

 

 

 

 

Barselstrikk : begynnervennlig strikk fra 0-2 år av Mette Hvitved

Å strikke til en liten baby er en kjærlighetserklæring. Barselstrikk inneholder 18 nybegynnervennlige strikkeoppskrifter, som alle kan greie. Oppskriftene er skrevet uten bruk av forkortelser og uten alt for avanserte teknikker, og flere av oppskriftene har dessuten bildeguide, så det blir lettere å forstå fremgangsmåten.

 

 

 

 

 

 

Inspirerende norske strikkemønstre av Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn

- Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre! I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland. Med utgangspunkt i disse klassiske mønstrene, har strikkedesigner Wenche Roald laget nye oppskrifter på varierte og flotte strikkeplagg til hele familien - fra kofter og gensere til luer, votter og babytepper. Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. 

Strikk pannebånd : 20 fantastiske design & spennende mønstre av Susanne Müller

pannebånd

Strikk pannebånd - hårpynt som varmer! - i ulike varianter, teknikker og farger for kalde ører og travle tider! Dette er små prosjekter som man raskt blir ferdig med. Denne boka har 20 oppskrifter på mange ulike pannebånd: turbanstil, overdådige flettemønstre, eller vanlig rillestrikk. Pannebåndene er stort sett enkle å strikke, men også viderekomne vil ha morsomme utfordringer å bryne seg på!

 

 

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+