Hopp til hovedinnhold

Sølvberget Makerspace

Sølvberget makerspace

Har du en idé men hverken utstyr eller penger til å gjennomføre? Sølvberget har i samarbeid med Rogaland Makers kjøpt inn en del utstyr som kan være akkurat det du trenger for å komme i gang. 

Sammen med Rogaland Makers har Stavanger bibliotek og kulturhus, Sølvberget siden desember 2014 hatt utstyr og lokaler for å drive med Makerspaceaktivitet. Et makerspace er et verksted og møtested for deg som vil skape noe. Enten du er interessert i elektronikk, programmering, 3D-design, trearbeid, søm eller vinylkutt er dette stedet for deg. Besøk Facebookgruppen vår om du vil se mer om hva som skjer. Vi har kurs og workshops for barn, voksne og ungdom, innen det forskjellige utstyret vi har tilgjengelig. I tillegg til inspirasjons kvelder. Kurs og workshops høsten 2017/2018 er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Hver torsdag kl. 17.00-21.00 har vi åpent verksted der du kan komme å se hva vi gjør, møte andre skapere og bruke utstyret vårt.

Er du interessert i å bruke verkstedet på andre tidspunkt? Ta kontakt kom på åpent makerspace og snakk med en av våre ansatte, for å få tilgang i Sølvbergets åpningstider.

Verktøy og utstyr:

  • 3D printer: Ultimaker 3
  • 3D printer: Makerbot Replicator 2
  • Vinylkutter: Silhoutte Cameo 3
  • CNC-fres: Shapeoko 2
  • Symaskin x2 - Bernette Cannes 3
  • ASUS all in one PC
  • Micro:bits
  • Sirkelsag, pendel stikksag, overflatefres, drill, dremel, skrustikke, loddestasjon etc.
  • Bor/bits/hylser, skiftenøkkelsett, skrutrekkersett, forsenkersett, elektronikk trekkere, filsett, fressett osv.

Bor du i Sandnes? Velkommen til Makerspace i Vitenfabrikken!

Kom og prøv avansert verktøy på Makerspace i Vitenfabrikken . Laserkutter, vinylkutter, symaskiner, 3D-printere, Raspberry Pi, micro:bit, Arduino mm. står til din rådighet. Er du mellom 13 – 20 år og synes at datamaskiner, vitenskap og avansert teknologi er kult – da er dette stedet for deg. Her får du selv prøve ut det som her er tilgjengelig. Du får selvsagt hjelp til å lære verktøyene å kjenne, og mange tips til ting du kan lage eller utvikle selv.

Besøk Makerspace Vitenfabrikken i Sandnes på Facebook

 
 
 

 

 

Kontaktperson:

Arne Magnus Borg Sortland
E-post: arne.magnus.borg.sortland@stavanger-kulturhus.no

Google+