Hopp til hovedinnhold

Digital førstehjelp

Vi hjelper deg med opplæring i våre digitale tjenester

Med noen tastetrykk kan du reservere bøker, bestille billetter til våre arrangementer, lese aviser gratis og høre Sølvbergets podcaster. Vi hjelper deg i gang!

Biblioteket har mange tjenester på internett, og vi har lyst å hjelpe deg i gang med å bruke disse. Derfor tilbyr vi digital hjelp en del tirsdager i høst. Da vil det sitte hjelpere klare for å hjelpe deg. Nederst i artikkelen kan du se hva du kan få hjelp til, og på hvilke datoer.

Digitale tjenester

Hvorfor skal vi bruke digitale tjenester? Med biblioteket på smarttelefon, iPad eller PC kan du ordne mye hjemmefra. 

Med appen vår kan du blant annet fornye og reservere bøker. Dermed kan du enkelt sette deg på venteliste på de bøkene du har lyst å lese. Er boka du reserverer inne, plukker vi den for deg og setter den klar til henting i 1. etasje. 

Som bibliotekbruker har du tilgang til appen PressReader, og med denne kan du lese 7000 aviser og tidsskrifter fra hele verden. Dette inkluderer Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis og Dagbladet. Vi gir deg også gratis tilgang til e-bøker og podcaster. 

En av tirsdagene har vi også satt av til et kurs i kildekritikk. Lær om hvordan du skal forholde deg til ting på nettet som virker skummelt eller for godt til å være sant!  

Det er ingen påmelding til den digitale førstehjelpen, så det er bare å møte opp. Med unntak av kurs i kildekritikk, er alt i 1. etasje. Ta gjerne med deg egen smarttelefon, iPad eller PC, så blir det lettere å bruke tjenesten når du kommer hjem.  

Program

Her er programmet for digital førstehjelp i høst.

Tirsdag kl. 13.00-15.00, 1. etasje

Tirsdag 3. september Få hjelp til å logge på appen vår Bibliofil for å kunne fornye eller reservere bøker.

Tirsdag 10. september Hvordan hente ut billetter til arrangementer på Sølvberget?

Tirsdag 15. oktober Hvor finner jeg podcastene til Sølvberget?

Tirsdag 29.oktober (3.etasje, klasserommet) Kildekritikk

Tirsdag 12.november Hvordan få tilgang til å lese aviser gratis?

Tirsdag 10. desember Slik låner du e-bøker

 

Google+