Hopp til hovedinnhold

Kodeklubben på Sølvberget

Kodeklubben på Sølvberget

Kodeklubben er et sted hvor barn og unge kan lære seg å forstå hvordan datateknologien faktisk fungerer. Vi har tilbud for de som ikke har kodet før og for de som allerede har lært noe koding. 

Introduksjonskurs

Kodeklubben på Sølvberget tilbyr introduksjonskurs i programmering for jenter og gutter i alderen 9-12 år med oppstart 14. oktober (over sju uker) og kurs for viderekomne med oppstart også 14. oktober (over 6 uker).

Påmelding til kurs: Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Det er 10 plasser på introduksjonskurset og 8 plasser på kurs for viderekomne. Påmelding til introduksjonskurs i eventet nedenfor (fra 7. september):

Hvor og når

Introduksjonskurset er på Språkrommet i 3. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie.  Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til litt før sju (19.00), da bibliotekavdelingen stenger. 

Kodeklubb introduksjonskurs for deg som ikke har kodet før: 14. oktober - 25. november 2020.
Unntak: ikke kodeklubb 26. februar (vinterferie).

Ta med bærbar datamaskin (helst) eller nettbrett.

Hva lærer du på kodekurs?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til få lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Ungdom og voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake. Scratch er et verktøy laget av verdenskjente Massachusetts Institute of Technology (MIT) og brukes over hele verden for å lære programmering. Oppgavene er laget av Lær kidsa koding.

Les mer om kodekurs for viderekomne: kurs med Micro:bit

Veiledere

Våre veiledere er entusiastiske for programmering, og de fleste arbeider med programmering til daglig eller studerer teknologi på universitetet. Vi er alltid på utkikk etter nye veiledere som kan utvide tilbudet. Du bør kunne nok om enkel programmering til at du føler deg komfortabel med å lære deg bort. Det er også mulighet til å være "lærling"-veileder helt uforpliktende hvis du lurer på om dette er noe for deg. Ta kontakt med kodeklubbleder Helge Risvand. 

Hvordan komme i gang?

Klarer du ikke helt å vente til kodeklubben starter? Begynn å kode med Kodetimen! Gå til nettsiden til Kodetimen og begynn å programmere med én gang. Vi anbefaler spesielt å prøve koding med Angry Birds og Run Marco. Tilgjengelig på en rekke språk, inkludert norsk og engelsk.

Spørsmål?

Har du spørsmål, ta kontakt med kursleder Helge Risvand, eller på telefon 99169767.

Smittevern

Sølvberget følger nasjonale og lokale retningslinjer for smittevern. Som resultat av dette har vi måttet begrense antall deltakere på kursene, og foreldre kan ikke være med på kodeklubben. I tillegg kan vi ikke låne ut datamaskiner til deltakerne.

Alle deltakere må registrere seg på smittesporingslister ved hver kodeklubbkveld.

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber vil vi bruke Discord for nettbasert kodeklubb. På Discord må du registrere deg med egen bruker.

Google+