Hopp til hovedinnhold

Kodeklubben på Sølvberget

Kodeklubben på Sølvberget

Kodeklubben på Sølvberget ønsker å være et sted der barn kan boltre seg i teknologiens verden og forstå hvordan datateknologien faktisk fungerer. Vi gir barna grunnsteinene de trenger for å kunne programmere på egenhånd.

Siden starten i januar 2016 har over 80 barn deltatt på våre introduksjonskurs til programmering. Barn i alderen 8-12 år lærer de grunnleggende byggesteinene i programmering og de åtte uker lange kursene avsluttes med at de programmerer et enkelt spill på egenhånd. Vi bruker det grafiske programmeringsspråket Scratch der vi kan sette sammen kodebiter som Lego-klosser. Påmelding til disse kursene annonseres her på Sølvbergets nettsider og på Kodeklubben på Sølvbergets Facebook-side [ikke opprettet ennå].

Våren 2017 kjørte vi vårt første viderekomne kurs i Python, med 25 tidligere kodeklubb-deltakere som fikk utforske et enkelt, men likevel kraftig og fleksibelt programmeringskurs. De viderekomne kursene setter vi opp alt etter hvilken kompetanse våre veiledere har. Vil du være med å gjøre mange kjekke ting med programmering for barn. Meld deg som veileder - se under for kontaktinformasjon!

I tillegg til kodeklubben på Sølvberget finnes det også kodeklubber andre steder i distriktet: på Klepp, på Tau, på Tananger og på Vitenfabrikken i Sandnes. 

Veiledere

Våre veiledere er entusiastiske for programmering, og de fleste arbeider med programmering til daglig eller studerer teknologi på universitetet. Vi er alltid på utkikk etter nye veiledere som kan utvide tilbudet. Du bør kunne nok om enkel programmering til at du føler deg komfortabel med å lære deg bort. Det er også mulighet til å være "lærling"-veileder helt uforpliktende hvis du lurer på om dette er noe for deg. Ta kontakt med kodeklubbleder Helge Risvand på helge.risvand@solvberget.no eller på telefon 99169767.

Hvordan komme i gang?

Klarer du ikke helt å vente til kodeklubben starter? Begynn å kode med Kodetimen! Gå til nettsiden til Kodetimen og begynn å programmere med én gang. Vi anbefaler spesielt å prøve koding med Angry Birds og Run Marco. Tilgjengelig på en rekke språk, inkludert norsk og engelsk.

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+