Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb introduksjonskurs vinteren 2022

Kodeklubb introduksjonskurs vinteren 2022

Kodeklubben på Sølvberget starter introduksjonkurs i programmering for jenter og gutter i alderen 9-12 år. 

Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Eller hva med animasjoner? Vil du forstå mer hvordan datamaskinen fungerer og hvordan du skal få datamaskinen til gjøre slik du ønsker?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til få lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Ungdom og voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake. Scratch er et verktøy laget av verdenskjente Massachusetts Institute of Technology (MIT) og brukes over hele verden for å lære programmering. Oppgavene er laget av Lær kidsa koding.

Hvor og når

Introduksjonskurset er i Språkrommet i 3. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag.  Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til litt før sju (19.00), da bibliotekavdelingen stenger. 

Kodeklubb nybegynnere: 2. februar - 30. mars 2022

Ta med bærbar datamaskin (Windows, Mac, Linux, Chromebook). Vi kan dessverre ikke låne ut PC-er av smittevernhensyn.

Påmelding

Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Det er 10 plasser på introduksjonskurset. Påmelding på https://www.linticket.no/page/no/78/-/3492.

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@solvberget.no, eller på telefon 99169767.

Smittevern

Hvis smittesituasjonen utvikler seg slik at vi ikke kan tilby fysiske kodeklubber, må vi avslutte tilbudet.

Google+