Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb høsten 2019

Bilde fra prosjekt på kodeklubben

Vi tilbyr introduksjonkurs i programmering for jenter og gutter i alderen 9-12 år. 

Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Vil du forstå mer hvordan datamaskinen fungerer og hvordan du skal få datamaskinen til gjøre slik du ønsker?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til å lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake.

Klubbmøter er på Verkstedet i 3. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie.  Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til sju (19.00). Foreldre oppfordres til å være med på kodeklubben sammen med barna sine. 

Kodeklubb nybegynnere: Onsdager kl. 17.30 - 19.00, Verkstedet, 3. etasje. 25. september - 27. november. Unntak: ikke kodeklubb 9. og 16. oktober.

Ta med bærbar datamaskin (helst) eller nettbrett. Vi har noen få datamaskiner til låns hvis du ikke har din egen.

Påmelding

Du må være forhåndspåmeldt for å delta på kodeklubben. Maks 25 plasser. 

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, så ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@solvberget.no, eller på telefon 99169767.

Google+