Hopp til hovedinnhold

Kiellandsalong: Den store familien

Den store familien

Ibsens Nora forlot Helmer, Tolstojs Anna Karenina valgte å forlate familien sin når hun forelsket seg på nytt, og det gikk slettes ikke bra. Denne våren har vi alle tilbrakt mye tid i isolasjon med den nære familien, og sommeren 2020 begrenser seg til norgesferie og hytteliv sammen med familien for de aller fleste.

Men hva er egentlig en familie? Er det en trygg havn der man finner tilhørighet og samhold, eller er det bare hardt arbeid, kjefting og logistikkutfordringer? Og hva skjer når kjærligheten tar slutt, kjernefamilien splittes og nye konstellasjoner som også inkluderer mine, dine og våre barn dannes? 

Se Kiellandsalong på nett torsdag 2. juli kl. 20, med Siri Kvamme, Siri Gjelsvik og Janne Stigen Drangsholt.

Tidligere program våren 2020:

Klassikerlørdag

Vi fortsetter vår populære serie Klassikerlørdag, og inviterer til dypdykk i forfatterskapene til Ibsen, Kielland og Tor Ulven. I tillegg er en av lørdagene viet sentrale forfatterskap fra Afrika.

Kiellandsalong

Forfattere møtes til samtale med forfatter og litteraturviter Janne Stigen Drangsholt om litterære temaer en torsdag i måneden. Torsdag 13. februar vil forfatterne Sunniva Lye Axelsen og  Jens M. Johansson samtale om hvorvidt det finnes gode skjønnlitterære framstillinger av vanlige folks liv? - Hvordan går man fram for å skrive et liv?, er tema for Kiellandsalong 16. april med forfatter Torgrim Eggen. Torsdag 14. mai vil Janne og NRK-journalist Jostein Gjertsen snakke om hvilke fortellinger som skaper samhold og felleskapsfølelse i dag og hvorvidt de fungerer.

Filosofisk salong

En filosof og en forteller har latt seg inspirere av Alexander Kiellands ideer om litteratur som samfunnskritikk og inviterer til undring, nysgjerrighet og refleksjon over små og store spørsmål i felleskap. Filosof Ingun Myhre Larsen er ansatt ved fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Universitetet i Stavanger.  Marianne Stenerud er profesjonell historieforteller og jobber med både barn, ungdom og voksne.

Arrangementet passer for både ungdom og voksne, og finner sted på Kiellandsenteret i fjerde etasje på Sølvberget.  Gratis inngang.

Kvinnedagen og folkemøte

Kiellandsenteret markerer den internasjonale kvinnedagen 8. mars i samarbeid med Internasjonalt kulturnettverk og Universitet i Stavanger, og er medarrangør av Sølvbergets folkemøte 7. mai.  

Program våren 2020: 

Google+