Hopp til hovedinnhold

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Feministisk lesesirkel på Kiellandsenteret

Har du lyst til å diskutere feminisme? Føler du deg frustrert over samfunnsstrukturene som gjør at vi fortsatt må kjempe for kvinnefrigjøring? Bli med på feministisk lesesirkel på Sølvberget!

Vi starter med romanen Arv og miljø (2016) av Vigdis Hjorth. Seksuell familievold som har vært tiet om i en generasjon kommer opp i dagen i et opprivende arveoppgjør. Hjorts prisvinnende roman skapte så sterke reaksjoner at søsteren så seg nødt til å skrive en bok der hun fortalte sin side av familiehistorien. Hvorfor kommer disse sterke reaksjonene når kvinner forteller om menns vold og overgrep? Hvorfor tror vi ikke instinktivt på kvinnene, enten de presenterer det i romanform eller på Twitter som en del av #metoo?

Enten feminismen er en ny eller gammel følgesvenn; kom og del dine refleksjoner og observasjoner i Salongen på Kiellandsenteret i 4. etasje på Sølvberget. Vi ønsker å danne et fellesskap der vi kan dele de dype tankene, lære av hverandre og få i gang en frisk diskusjon.

Tanken er å lese variert, det blir lagt opp til både sakprosa og skjønnlitteratur av norske og engelskspråklige forfattere.  Lesesirkelen møtes ca. hver 4 uke, tirsdager fra 19-21. Noen av bøkene vil kunne lånes på biblioteket eller leses via Nasjonalbiblioteket, andre vil deltakerne måtte kjøpe selv.

Datoer og bøker for høstens samlinger: 

15. september: Arv og miljø av Vigdis Hjorth

20. oktober: Ut av skyggene av Shazia Majid.

17. november: Elskede/Beloved av Toni Morrison.

15. desember: Vi var mange av Ellen Aanesen.

Det er ikke nødvendig å melde seg på samlingen i forkant, men kontakt oss gjerne på kiellandsenteret@solvberget.no dersom du har noen spørsmål. 

Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer. På grunn av covid-19-pandemien må Sølvberget, som ansvarlig arrangør, vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangementer. Du må derfor registrere deg med navn og telefonnummer ved oppmøte. 

Alle våre ansatte er pålagt å ivareta god håndhygiene, overholde avstand og holde seg hjemme om de er syke, og vi oppfordrer vårt publikum til å gjøre det samme.

Google+