Hopp til hovedinnhold

Introduksjon til Python

Introduksjon til Python

På Kodeklubben på Sølvberget kan du i vår gjennom seks kodeklubbkvelder lære om Python. Python er et av de mest brukte programmeringsspråkene, og er i tillegg lett å lære.

Kodeklubben på Sølvberget har de siste halvårene kjørt introduksjonskurs i programmering ved hjelp av det blokkbaserte programmeringsspråket Scratch. Vi tar nå steget videre og arrangerer nå i vår introduksjon i programmeringsspråket Python. Python er en utmerket introduksjon til et tekstbasert programmeringsspråk.

Så hvis du har lyst til å lære programmering som utviklere bruker det, så er Python et godt sted å begynne. Youtube, Spotify, store deler av Googles tjenester, Dropbox og spill som EVE Online og Civilization IV er laget med Python. Det gjør også 3D-verktøyet Blender.

Klubbmøter er på studierommet i 3. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie. Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til sju (19.00). Foreldre oppfordres til å være med på kodeklubben sammen med barna sine. 

Kursdager - Introduksjon til koding: 26. april, 3. mai, 10. mai, 24. mai, 31. mai, 7. juni (14. juni som reservedato). Hvis du vet på forhånd at du blir borte mer enn én av kurskveldene, vurdér å vente til neste gang vi arrangerer dette kurset. Siden vi har bare seks kodekvelder går du glipp av mye hvis du er borte mer enn én gang.

Det er 20 plasser på kurset. Du må være forhåndspåmeldt for å være med på kurset. Påmelding skjer på et Google-skjema her. Kun påmeldinger registrert på Google-skjemaet er gyldige. Kurset er som vanlig gratis å delta på.

Aldersgrense er 10 år for de som har deltatt på kursene i Scratch enten på kodeklubben på Sølvberget eller på Vitenfabrikken, 12 år for de som ikke har deltatt på disse kursene.

Ta med din egen bærbare datamaskin, både PC, Mac og Linux går fint. Det må installeres et program på PC-en, så PC-en må ikke være låst fra å installere programmer på (slik mange jobb-PC-er er).

Spørsmål?

Ta kontakt med kurskoordinator Helge Risvand på helge.risvand@solvberget.no eller på telefon (+47) 99169767. 

Google+