Hopp til hovedinnhold

Ha påskeverksted hjemme

Ha påskeverksted hjemme

Når man skal ha hjemmepåske, er det koselig å pynte litt. Her er tips til påskepynt du kan lage selv.

Nå skulle egentlig små og store barn kommet hjem fra barnehage og skole med sekkene fulle av egenlaget påskepynt. Men det er lett å lage ting hjemme også. Her kommer noen tips til påskepynt du kan lage selv.

Tittei-påskekyllinger

IMG_3332

Det du trenger for å lage disse påskekyllingene, er papir i forskjellige farger, fargeblyanter, lim, saks og stift. Og ellers fjær eller andre ting du har lyst å pynte med. Det er ikke vanskelig å lage dem, framgangsmåten finner du her.

Påskehøner

høne

Disse koselige påskehønene syr du enten med symaskin eller nål og tråd. Du kan bruke hvilket som helst stoff. Kanskje du har noe restestoff, eller et utslitt klesplagg som kan få nytt liv? Fremgangsmåten for å lage påskehønene finner du her.

Påskekylling-blomsterpotte

20200331_210305

Lag koselige blomsterpotter til påskeliljer eller karse. Her kommer en kortversjon av framgangsmåten. En mer detaljert oppskrift med flere bilder, finner du i her:

Du trenger: Saks, lim, linjal, penn, tom melkekartong, gult eller oransje ark til kylling, rødt ark til nebb, blått eller grønt ark til øyne, fjær til vinger og hale. 

Forberedelser: Mål 6 cm fra bunnen av melkekartongen, merk med penn, og klipp eller skjær. Mål 7 cm opp fra langsiden av arket, merk med penn, klipp. Brett arket som skal bli nebb, ca 1.5 cm inn, jo større brett, jo større nebb. Klipp trekanter hvor en av sidene i trekanten er brettesiden. Klipp rundinger til øyne.

20200331_203046

Nå er du klar til å sette kyllingen sammen. Legg siden av kartongen midt på kylling-arket. Brett arket rundt kartongen, slik at endene møtes omtrent midt på en av sidene, og klem arket rundt kartongen slik at brettekantene vises. Lim arket til kartongen. 

20200331_203756

Lim på baksiden av nebbet, sett nebbet på fremsiden av kartongen. Lim på øyne.

20200331_204053

Velg en lang fjær, og to litt kortere. Lim på de korte på sidene, som vinger, og den lange bak over skøyten, som hale.

20200331_204512

Nå kan du fylle påskekyllingen med bomull og karse, påskeliljer, malte påskeegg, påskesnop, eller hva du vil

Påskekylling av dusker

påskekylling

Min lille kylling ble ganske pjuskete. Men syntes den var ganske søt. For å lage en duskekylling trenger du garn, papp, saks, lim, noe til øyne og nebb.

Klipp ut to like store rundinger med hull i av papp. Med lite hull, blir trådene lange, og kyllilngen litt pjuskete, slik som min var. Med et større hull, blir det kortere tråder.

papp

Legg de to rundingene mot hverandre, og surr tråden rundt og rundt til pappen er dekket av tråd. Bruk nål for å få tredd tråden gjennom de siste gangene.

dusk4

Sett saksen mellom papprundingene, og klipp rundt hele dusken. Knyt en tråd mellom papprundingene og dra av pappen.

dusk3

Lag en dusk til, enten i samme størrelse eller litt mindre.

Lim sammen duskene. Lim på øyne, nebb og en plate som kyllingen kan stå på.

limpistol

Flere tips

Du finner mange kjekke tips til påskepynt på nettet. Her er noen tips:

Farging av påskeegg

Påskeegg med flott dekor for latsabber

Påskeguirlander av rørperler

Påskeegg av papir

Søk etter påskepynt på Pinterest. Mye gøy!

 

 

 

 

Google+