Hopp til hovedinnhold

Problemstilling til oppgave om kultur og kulturmøter

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt!

SPØRSMÅL: Hei, jeg skal lage en fordypningsoppgave om kultur. Jeg har lest Tante Ulrikkes vei, men trenger en bok til. Har dere noen forslag til bok og problemstilling?

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

SVAR: Hei, og takk for spørsmålet. Vi har en liste med bøker om kulturmøter, innvandring og rasisme. Du kan jo ta en kikk på bokforslagene våre der, og se om det er noen av dem du synes ser spennende ut: https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave/Emneliste/Boeker-om-kulturmoeter-innvandring-og-rasisme

Det er skrevet en del bøker om møter mellom ulike kulturer i Norge og i verden. En problemstilling som kan fungere nesten samme hvilken bok du velger å lese i tillegg til Tante Ulrikkes vei, er: "Hva er forskjeller og likheter mellom hvordan kulturmøter skildres i Tante Ulrikkes vei og Bok x?"

Da kan du sammenligne personskildringer, språklige virkemidler, miljøskildringer, handlingen - og ikke minst tematikken i de to bøkene.

NB: Kulturmøter vil være motivet i disse bøkene (altså det boken ytre sett "handler om"), men bøkene vil ofte også ha andre temaer som kanskje ikke er like lett å gå øye på. Let etter dem. :-)

 

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Sjekk også YouTube-spillelisten med alle våre filmer med tips og råd om fordypningsoppgaven.
Google+