Hopp til hovedinnhold

Problemstilling til fordypningsoppgave om romanen Jakthundene av Jørn Lier Horst

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt!

SPØRSMÅL: Hei, jeg er elev på påbygg og holder på med fordypningsoppgaven i norsk. Har da valgt å fordype meg i kriminallitteratur. Har da valgt å lese Jakthundene av Jørn Lier Holst. Problemstillingen jeg har valgt er: Hvilke trekk ved boken er typiske for kriminalsjangeren, og finnes det flere temaer som boken tar opp? Ønsker innspill på om dette kan være en god problemstilling eller om den bør fokusere på noe annet. Håper dere har tid og mulighet til å svare på dette.

SVAR: Hei, og takk for spørsmålet! Jeg ville nok fokusert på hvordan boka er typisk for krimsjangeren, slik du skisserer i problemstillingen, og da gjerne både sett på likheter og ulikheter. Kanskje du kan få det med i problemstillingen også? At du ikke bare ser på det som er typisk, men også det som er utypisk? 

Ellers høres det ut som et godt utgangspunkt å ha bestemt seg for både bok og tema! Noen lærere vil gjerne at elevene skal skrive om to bøker, husk å spørre læreren din om dette, slik at du skriver om to bøker hvis det er kravet. Å skrive om to bøker er dessuten en fordel! Da har du enda mer mulighet til å sammenligne, og det er viktig i en fordypningsoppgave. 

I tillegg anbefaler jeg deg å ta en titt på filmen og artikkelen vår om krimsjangeren.

Se også på artikkelen om hvordan du lager en problemstilling og om de beste tipsene våre til deg som skal skrive fordypningsoppgave

Du kan finne enda flere tips på samlesiden for fordypningsoppgaven.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Google+