Hopp til hovedinnhold

Problemstilling til fordypningsoppgave om Oskar Braaten og Erlend Loe

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt!

SPØRSMÅL: Hei, jeg vil skrive om forfatteren Oskar Braaten. Jeg har også lest en del av Erlend Loe, og kunne også vært interessert i å skrive om ham. Jeg synes det er veldig vanskelig å velge problemstilling. Har du noen forslag/tanker om problemstilling? Jeg har lest bøkene jeg skal bruke, men fortsatt ikke kommet i gang med presentasjonen og jeg begynner å få litt dårlig tid.

Oskar Braaten

SVAR: Hei, selv om du både er interessert i Erlend Loe og i Oskar Braaten, tror jeg du skal velge en av disse to forfatterne. De er svært forskjellige forfattere, og har nok ikke så mye overlapp når det kommer til tema.

Hvis du velger å skrive om Oskar Braaten kan det være en god idé å skrive et emnestudium. De fleste bøkene hans handler om arbeiderklassen. Kanskje du kan se på det som emne i en eller flere av hans bøker? Du kan lese mer om emnestudium her: Hva skal jeg fordype meg i? og mer om å lage problemstilling her Har du ikke bestemt deg for problemstilling?.

Du kan også gjøre et forfatterstudium av enten Oskar Braaten eller Erlend Loe. Her kan du lese/se video om å lage et forfatterstudium: https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave/Fordypningsoppgave-Forfatterstudium/(language)/nor-NO.

Hvis du er litt nervøs for å begynne å lage en presentasjon, anbefaler jeg deg å ta en titt på disse tipsene: https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave/Tips-til-deg-som-skal-holde-muntlig-presentasjon og https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave/8-tips-til-deg-som-skal-skrive-fordypningsoppgave-i-norsk.

 

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Sjekk også YouTube-spillelisten med alle våre filmer med tips og råd om fordypningsoppgaven.

Google+