Hopp til hovedinnhold

Problemstilling til fordypningsoppgave om Gul bok og Tante Ulrikkes vei

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt!

SPØRSMÅL: Hei, jeg har fordypningsoppgave i norsk i morgen om Tante Ulrikkes vei og Gul bok, har dere en problemstilling jeg kan bruke? Så at dere gir mange gode tips. 

SVAR: Hei, du kan velge flere ulike problemstillinger med utgangspunkt i Gul bok og Tante Ulrikkes Vei.

Det første du må bestemme deg for er hvilken type fordypningsoppgave du vil skrive. Vil du skrive om språket i bøkene, om et viktig emne, eller kanskje forfatteren?

Tante Ulrikkes vei

I forfatterstudium er det naturlig å se på hvordan forfatterens forfatterskap har utviklet seg, og det er nok mer relevant å skrive det om en forfatter med et litt lengre forfatterskap enn Zeshan Shakars. Dersom en forfatter har skrevet i 20 år, kan mye ha skjedd med skrivestil, språk og tematikk fra første til siste bok. Tante Ulrikkes vei og Gul Bok er det bare tre år mellom, så her er det nok mer naturlig å ta utgangspunkt i et emne, og da særlig kulturmøter, identitet og å leve mellom to kulturer.

Hvis du likevel bestemmer deg for å skrive et forfatterstudium kan du lære mer om det her: Å skrive fordypningsoppgave om en forfatter.

Her kan du lese om å skrive et emnestudium: Hva skal jeg fordype meg i?

Når du har bestemt deg for både bøker og tema er du godt i gang, og det vil bli mye lettere for deg å finne en problemstilling. Du finner mange tips om å lage problemstilling på sidene våre, både i artikler Har du ikke bestemt deg for problemstilling? og 8 tips til deg som vil skrive fordypningsoppgave i norsk.

Håper det er problemstillingen og ikke hele oppgaven som skal være klar til i morgen :-)  Husk at du skal skrive om hvordan emnet skildres i de litterære tekstene, eller hvordan forfatterskapet har utviklet seg, ikke en faktatekst om emnet eller forfatteren.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Sjekk også YouTube-spillelisten med alle våre filmer med tips og råd om fordypningsoppgaven.

Google+