Hopp til hovedinnhold

Fordypningsoppgave om boka og filmen Barnepiken av Kathryn Stockett

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt! Alle svar legges ut på nettsidene våre i anonymisert form.

SPØRSMÅL: Hei, jeg har valgt boka Barnepiken av Kathryn Stockett og filmatiseringen av boka. Jeg tenkte da å sammenlikne dem. Problemet er at jeg ikke kommer på en passende problemstilling og lurer på om det kanskje er en bedre måte å løse oppgaven på. kunne jeg eventuelt fått noen tips til problemstilling?

Barnebiken av Kathryn Stockett

SVAR: Hei, og takk for spørsmål!

Når du skal sammenligne bok og film, må gjøre to typer analyser; filmanalyse og skjønnlitterær analyse. Du kan lese mer om filmanalyse her; Filmanalyse i tre steg - Norsk (SF vg1) - NDLA

I fare for å gjenta mye informasjon, vil jeg også henvise deg til denne artikkelen Fordypningsoppgave om boka og filmen Hva vil folk si / Spørsmål og svar / Fordypningsoppgave / Læring (xn--slvberget-l8a.no) da den svarer på et lignende spørsmål.

Noen eksempler på problemstillinger kan være;

  • Hvilke virkemidler brukes i boka Barnepiken av Kathryn Stockett og i filmadapsjonen med samme navn for å belyse temaet rasediskriminering? 
  • Hva er de viktigste likhetene og forskjellene mellom hvordan historien Barnepiken av Kathryn Stockett blir fortalt i boka og i filmen av samme navn?   

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Google+