Hopp til hovedinnhold

Fordypningsoppgave om To søstre og Etter rosetogene

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt! Alle svar legges ut på nettsidene våre i anonymisert form.

SPØRSMÅL: Hei. Skal ha særemne snart, og lurte på om dere kan hjelpe meg litt med problemstillingen. Jeg har lest boken To søstre av Åsne Seierstad og boken Etter rosetogene av Ali Esbati. Jeg tenkte å fokusere på radikalisering, men lurer på hvilken problemstilling jeg kan ha.

to søstre

SVAR: Hei, og takk for spørsmål!

Kanskje problemstillingen din kan være noe sånt som: «Hvilke forskjeller og likheter finnes mellom framstillingen av radikaliseringen (årsaker, konsekvenser osv.) av de to søstrene i To søstre og av Anders Behring Breivik i Etter rosetogene

For eksempel var både søstrene og Breivik tilsynelatende normale ungdommer/unge voksne, med helt vanlig bakgrunn, og radikaliseringen deres har fått store negative konsekvenser for andre - for Breiviks ofre og deres pårørende, for traumatiserte overlevende og samfunnet, og for søstrenes nærmeste familie.

Dette tidligere svaret kan kanskje være til hjelp: https://www.sølvberget.no/Laering/Fordypningsoppgave/Spoersmaal-og-svar/Problemstilling-til-boeker-om-ekstremister

Vennlig hilsen Hild

Google+