Hopp til hovedinnhold

Fordypningsoppgave om Min skyld av Abid Raja

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt!

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har valgt å ha fordypningsoppgave om boka "Min skyld" av Abid Raja, og lurte på om dere hadde noen gode sekundærkilder jeg kan bruke? Jeg har laget en problemstilling: Hvordan fremstiller Abid Raja kulturmøter og kulturkonflikter i boka "Min skyld"? 

SVAR: Hei, og takk for spørsmål! 

Min skyld av Abid Raja

Min skyld beskriver kulturmøter og -konflikter svært godt, samtidig som det er en bok som strekker seg utover akkurat denne problemstillingen og berører noe større, noe universelt og tidløst knyttet til det å være menneske.  

Du kan for eksempel bruke fagbøker som Identitet og tilhørighet: om ressurser og dilemmaer i en flerkulturell oppvekst (2018) av Lill Salole og Verdier i konflikt: etikk i et mangfoldig samfunn (2020) av Odin Lysaker og Terje Emil Fredwall (red.). Men du finner også fagtekster om kulturmøter i litteratur på Internett, for eksempel på NDLA sine sider, og du kan bruke kommentarer om- og anmeldelser av Min skyld i aviser som Morgenbladet og Aftenposten

Biblioteket på Senja VGS foreslår også en god del sekundærlitteratur, og steder man kan finne sekundærlitteratur om temaet, nederst i denne artikkelen: https://senjavgsbiblioteket.wordpress.com/litteraere-emner-g-l/kulturmote/ 

Det kan også være interessant å ta en kikk på denne boka: https://www.nb.no/nbsok/nb/5d5b9c1cdbfdf6b2401f27a33c0eb1bc?index=1#0 , som handler om nazismen som ideologi og dens undertrykkelsesstrategier, men som også sier noe om dype menneskelige, psykologiske og filosofiske årsaker til å forakte og fortrenge svakhet og annerledeshet. 

Lykke til med fordypningsoppgaven! 

Vennlig hilsen Hild, Sølvberget

Google+