Hopp til hovedinnhold

Fordypningsoppgave om Kvinnen i buret

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven (tidligere kalt særemne) i norsk? Send det til laering@solvberget.no - vi svarer på alt! Alle svar legges ut på nettsidene våre i anonymisert form.

SPØRSMÅL: Jeg trenger en veldig stor hjelp til fordypningsoppgaven.

Jeg har sett en krimfilm som jeg vil skrive om. Den heter Kvinnen i buret.

Men problemet er at jeg har ikke peiling hvordan jeg skal lage en problemstilling.

Kvinnen i buret film

SVAR: Hei, og takk for spørsmålet!

Jeg vil anbefale deg å skrive en sjangeroppgave. Kvinnen i buret er en krimfilm. Krim er en sjanger med mange tydelige kjennetegn. I oppgaven din kan du undersøke om det som er typisk for krim, også finnes i denne filmen. Jeg anbefaler deg å lese vår artikkel om krimsjangeren, som du finner her: https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave/Fordypningsoppgave-om-krim

Oppgaven din kan vise hva som er typisk for krim, og på hvilken måte Kvinnen i buret inneholder disse elementene. Jeg har ikke sett filmen, men regner med at den ikke inneholder absolutt alle kjennetegn på krim. Få filmer/bøker gjør de. Det er for eksempel ikke sikkert at filmen inneholder en form for samfunnskritikk, slik noen krimbøker/-filmer gjør.

Når du skriver en sjangeroppgave om krim med utgangspunkt i denne filmen, kan du også sette den inn i en historisk sammenheng. Kvinnen i buret er en krim fra 2000-tallet. På hvilken måte er den annerledes enn krim fra 1800-tallet? Og har denne filmen kjennetegn som fra andre sjangere, for eksempel thrillere?

Jeg håper dette hjelper deg videre. Lykke til med fordypningsoppgaven!

Her er våre filmer med gjennomgang av krimsjangeren og thrillersjangeren:


Åsmund, Sølvberget

Google+