Hopp til hovedinnhold

Stedet i litteraturen

Garman & Worse av Alexander Kielland ble kåret til tidenes rogalandsbok. Denne romanen er et godt eksempel på hvordan stedet noe er skrevet ut ifra viser seg i litteraturen.

Å analysere og tolke dikt

Det kan være spennende og meningsfylt å analysere og tolke dikt.

Sjangerstudium - fordypningsoppgave om de ulike sjangerne

Hva er krim? Hva er egentlig forskjellen på en kort roman og en lang novelle? Hva skal til for at en bok kan kalles en grøsser? Her finner du korte innføringer i de ulike sjangerne, hvordan de oppstod, hva som kjennetegner dem og hvilke forfattere du bør kjenne til innenfor sjangerne. Dessuten gir vi noen boktips til deg som har bestemt deg for sjanger, men ikke bok. Sjangerpresentasjonene finnes også som YouTube-videoer. Lykke til med fordypningsoppgaven!

Fordypningsoppgave om science fiction

Noe har skjedd, et brudd med vår virkelighet, kanskje en vitenskapelig oppdagelse? Noe har totalt forandret virkeligheten til et menneske, eller kanskje en hel nasjon? Og det er disse menneskene, deres nye virkelighet, vi får møte i science fiction. Kanskje er bruddet med virkeligheten at noen har oppdaget hvordan en kan reise i tid? Eller kanskje romvesen har bestemt at hele jorda, Tellus, skal utryddes til fordel for en motorvei? Mulighetene er endeløse! 

Fordypningsoppgave om dramatikk

Hva er dramatikk? Hva slagst kjente dramatikere bør du kjenne til? Og hva har egentlig filosofen Aristoteles med drama å gjøre? Hvis du skal skrive fordypningsoppgave om dramatikk bør du lese videre. 

Google+