Hopp til hovedinnhold

Digitalt undervisningsopplegg for 6. klasse: Tone Almhjell om sitt forfatterskap

Tone Almhjell

Se intervjuet med Tone Almhjell i klasserommet, og bruk det som utgangspunkt for en samtale om litteratur.

Sølvberget har flere digitale intervjuer med forfattere av barne- og ungdomslitteratur. Disse egner seg for bruk i klasserommet, og oppfyller flere av kompetansemålene for 7. klasse i norsk.

Dette kan være et mulig opplegg for en skoletime med utgangspunkt i intervjuet med Tone Almhjell:

  • Fortell elevene at dere skal se et intervju med en forfatter, og at de vil få utdelt et ark med spørsmål først. Svarene på spørsmålene kommer i intervjuet. (Spørsmålene ligger nederst på denne siden som word-dokument)
  • Vis intervjuet i klasserommet.
  • Gå gjennom spørsmålene i plenum. Stans gjerne opp der det blir diskusjon.
  • Hvis det blir tid til overs, kan dere ta disse spørsmålene i fellesskap, som kan gi gode diskusjoner i klasserommet:
    • Tone Almhjells bøker er en type bøker som kalles fantasy. Hva er kjennetegnet på fantasy-bøker? Kjenner dere til andre bøker eller filmer i denne sjangeren?
    • Forfatteren sier at hun får sug i magen når hun leser en god bok. Har du en bok eller flere som har gitt deg eller en liknende følelse eller opplevelse? Eller en film eller et dataspill?

Vi har mange tips til fantasy-bøker for ungdom på nettsidene våre. Det er også mulig å ta en print av brosjyren som ligger nederst i denne nettsaken, slik at det er lett å huske hvilke bøker de kan se etter neste gang de er på biblioteket og har lyst å finne fantasybøker.

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra dere! Send til laering@solvberget.no.

Google+