Hopp til hovedinnhold

Nyttig informasjon til barnehager

Informasjon fra Sølvberget til barnehagene

Her er nyttig informasjon om besøk, lånekort og annet for alle som jobber i barnehage.

Mange av barnehagene i Stavanger kommune bruker allerede biblioteket. Det synes vi er fantastisk, men vi har plass til flere! Vi håper at enda flere av dere skal oppdage oss og komme på bibliotekbesøk med barna. Vi ønsker å være en arena der barna kan få gode opplevelser i møte med bøkene, og introdusere dem for bøkenes magi. Tidlig språk- og lesetrening for barnehagebarn er både viktig og morsomt. 

Godt utvalg

Barnehager er alltid velkomne til biblioteket innenfor bibliotekets åpningstider. Vi har et godt utvalg av billedbøker på mange forskjellige språk, kategoribøker og faktabøker. I tillegg har vi lagt til rette for de som ønsker å tegne.

Lesestund

Alle barn mellom tre og seks år er hjertelig velkommen til hyggelig lesestund. Vi ønsker å dele gode leseopplevelser. Vi leser fra bøkene som vi liker aller best nå, og tar kanskje en sang. 

Forhåndspåmelding er ikke nødvendig. 

Lesestunden på Sølvberget foregår klokka 11.00 hver tirsdag på Skattkammeret i 2. etasje.  Madla bibliotek har tilsvarende tilbud omtrent hver onsdag kl. 10.00 i samme tidsrom. Madla bibliotek ligger i Amfi Madla, 3. etasje. Sjekk vår kalender for tidspunkter.

Lånekort og lånetid

Alle barnehager og eventuelt de ulike avdelingene i barnehagen kan få eget lånekort. Det er viktig at vi får informasjon om korrekt kontaktperson og e-post adresse.

Barnehager har automatisk åtte ukers lånetid på bøker og lydbøker. Lånetiden kan eventuelt forlenges på Sølvbergets hjemmeside/min side.

Boktips 

Vi har skreddersydde lesetips til alle aldersgrupper. 

Forberedelser

For at barna skal få best mulig utbytte av ett besøk på biblioteket, er det fint dersom de er  forberedt på hva de møter når de kommer hit. Ta gjerne en prat på forhånd i barnehagen om at på biblioteket har de mange bøker som dere kan se i, og eventuelt låne med til barnehagen. Forklar barna at bøker ikke er et leketøy og følg dette opp når dere kommer til oss. Det er ikke nødvendig å ta av sko, men vi har en godt tilrettelagt garderobe med plass til å henge av yttertøy og sette fra seg sekker o.l. ved inngangen i 2. etasje.

Husk å følge Barnebiblå på Facebook for oppdateringer og lesetips! Der finner dere også nærmere informasjon om lesestundene og andre aktiviteter hos oss.

Vi gleder oss til å se dere på biblioteket. Velkommen!

Kontaktinformasjon

Google+