Hopp til hovedinnhold

Hvordan lagre og lese offline i Pressreader?

Du kan lagre artikler og laste ned hele blader og aviser fra Pressreader, for deretter å lese senere uten å måtte ha nettilgang.  

På mobil og iPad kan du gjøre dette via Pressreader APP’en. Den finner du i App Store, Google Butikk/Play eller der du vanligvis finner og laster ned apper til iPad'en eller mobilen din.

Det er en litt større operasjon å få til på datamaskin, men husk at du installerer dette en gang. Så blir det lett å bruke etterpå!

Logg inn

Logg deg først inn i Bibliofil her, eller bruk tilgangen som beskrevet under for å finne veien inn.

Tilgang: Nettleser > solvberget.no > min side > logg inn i Bibliofil > meny: digitale tjenester > Pressreader

Her kan du lese et blad om gangen, gjennom wifi.

Her er en liten instruksjonsvideo om hva du finner i Pressreader:

 

 

 

 

Hvordan lagre artikler i Pressreader?

Opprett en personlig bruker ved å trykke på > logg inn > (e-postadresse + lag et passord) >. Etterpå vil brukernavnet ditt vise, samme sted på siden du logget deg inn, oppi høyre hjørne. Innlogging skjer altså med e-postadresse og passord.

Hvis du oppretter en personlig bruker, så har du med en gang flere muligheter på nettstedet. Da kan du også lagre enkelte artikler fra bladene, ved å lage et bokmerke.

Trykk på de tre prikkene nederst i midten av hver artikkel. Prikkene kommer tilsyne når du fører pilen i nedre del av artikkelen.

Da vil du få opp menyen. Her ser du at det også finnes en mulighet for å printe ut artikkelen, men for å lagre artikkelen, trykk på > Save to Collection >.

Da vil du få opp en meny hvor du kan lage egne, navngitte lister, som du kan ordne artiklene du lagrer i. Under ser vi at det er laget en liste som  heter > read later > som vi kan lagre artikkelen i. Hak av aktuell liste, og trykk > save >.

For å finne igjen artiklene du har lagret, går du i menyen til venstre.

Trykk på brukernavnet ditt som ligger øverst på listen.

Her finner du listene du har laget, med de forskjellige artiklene du har lagret, fra forskjellige tidsskrift. trykk på aktuell liste, og du vil finne igjen artikkelen du lagret.

Nå vil artikkelen forbli lagret, helt til du velger å slette det selv. Det gjelder selv om du leverer tilbake bladet du lagret artikkelen fra.

 

Lese hele bladet/avisen offline?

Hvis du ønsker å lagre eller laste ned hele bladet/avisen, for å lese det et sted uten internet tilgang, altså offline, så må en laste ned en slags versjon av APP’en til Pressreader på PC’en.

Husk å gå gjennom Bibliofil for å få tjenesten gratis!

Du vil se at når du er inne på Pressreader.com, og trykker på menyen for bladet, finnes det en mulighet for nedlastning. Hvis du ikke har installert APP’en, vil det komme opp en beskjed som henviser til dette. Følg instruksene for nedlastning og innlogging, eventuelt oppretting av bruker.

Tilgang APP: Du finner APP’en ved å gå på menyen til venstre i Pressreader.com > work with us > get the app

Så må du sette opp en bruker eller logge deg inn, med f.eks. Microsoft-brukeren din, for å få installert Pressreader APP’en på maskinen din.

Når det er gjort, vil du se at når du åpner APP’en, vil beskjeden > "Welcome to Rogaland Fylkeskommune" > komme opp. Trykk vekk denne beskjeden. Du er allerede inne og kan lese gratis tidsskrifter.

Inne i APP’en er det også en meny til venstre.

  • > Browse >for å finne et eller flere blader du ønsker å lese.
  • > Lastet ned > for å se alle bladene du har lastet ned og kan lese offline.
  • > Mine bokmerker > for å se hvilke enkeltartikler du har lagret ifra bladene.

PS! Alt som du lagrer og laster ned på brukeren din inne på Pressreader.com, vil nå også automatisk dukke opp offline inne i APP’en. 

For mer informasjon, finnes det flere videoer inne på Pressreader sin YouTube kanal.

Google+