Hopp til hovedinnhold

"Jeg fant det på Google"

Hva har en katt som sover inne i kulden med hvordan Google plukker ut informasjon for oss å gjøre?

Læring

Årets bok 2020

Lesekonkurransen Årets bok er i gang igjen, og bøkene er sendt til Stavangers skoler. Elever i 1. til 7. klasse stemmer over hvilke bøker de liker best, og er med i trekningen av fine premier. 

Læring

Velkommen til Syloftet lørdag 29. mai!

Hver tredje lørdag i måneden forvandles Verkstedet i 3. etasje til et syloft. Her kan du lære å reparere favorittplagg, få veiledning for syprosjektene dine, og møte andre syentusiaster. 

Læring

Pappatreff på Sølvberget avlyst inntil videre

Grunnet lokale smittevernstiltak knyttet til Covid-19, er Pappatreff avlyst inntil videre. 

Læring

Vi svarer på dine spørsmål om fordypningsoppgaven

Har du spørsmål om fordypningsoppgaven i norsk?

Fordypningsoppgave

Take-away Kielland til skolene

Som følge av smitteverntiltakene skolene for tiden er pålagt, tilbyr Kiellandsenteret denne høsten «take-away Kielland». Istedenfor at skolene kommer til oss, kommer vi til skolene.

Læring

8 tips til deg som skal skrive fordypningsoppgave i norsk

Trenger du hjelp til fordypningsoppgaven i norsk (også kalt særemne)? Her er åtte tips som hjelper deg gjennom de kritiske fasene i fordypningsemnet.

Fordypningsoppgave

Podcast: Hva har skjedd i USA de fire siste årene?

Hvis vi går bak overskriftene og president Trumps Twitter-meldinger, hvordan har USA forandret seg de fire siste årene? 

Læring

Bokstart for de aller minste

Vårt leseprosjekt for de aller minste har fått pengegave fra Sparebankstifelsen SR-bank. Vi ønsker nå å bokstarte allerede ved 8 måneders-kontrollen. I tillegg skal vi i gang med barselgrupper for fedre og oppgradere babysonen inne i biblioteket. Prosjektet Bokstart kommer småbarnsfamilier i hele Stavanger tilgode og er i samarbeid med helsestasjonene i hele kommunen. 

Læring

Ha en kreativ karantenetid med symaskin og restestoff

Trenger du inspirasjon til aktiviteter du kan gjøre hjemme i karantene? Vi gir deg veiledning i hvordan du enkelt kan lage hårstrikker, gymbag, forkle og bokomslag, og hvordan du kan sy om plagg du har.

Læring

Påskepynt du kan lage selv

Nå som påsken snart står for tur er det koselig å pynte litt. Her er tips til påskepynt du kan lage selv.

Læring

Fordypningsoppgave om krim

Hvem har begått mordet, og hvorfor? Det er utgangspunktet for nesten all krimlitteratur, men krim i dag handler som regel om noe mer. Her er noen tips til deg som skal skrive fordypningsoppgave (tidligere kalt særemne) om krim.

Sjangerstudium

Prøv 3D-design

Har du lyst å bruke denne tiden på å lære noe nytt? Prøv 3D-design!

Læring

Hvordan lære seg norsk via nettet? Lett og gratis

Det er viktig å lære seg norsk når man flytter til Norge. Når du kan norsk, er det lettere å få jobb og bli kjent med nordmenn. Man kan ikke få permanent oppholdstillatelse uten kunnskaper i norsk, og livet er vanskeligere når en ikke kan språket.

Læring

How to learn Norwegian online? Easy and free of charge

It is important to learn Norwegian once you have moved to Norway. When you can speak Norwegian, it is easier to get a job and make friends among locals. It is not possible to get a permanent residency permit without being able to use Norwegian to some extent, and life is harder when one cannot speak the language.

Læring

Domkirken og Svithun

31. oktober 2019 var det dialogkveld på Sølvberget om katolsk tro. Og da Stavanger domkirke ble bygget, var den katolsk. Vi ser nærmere på kirkens historie.

Læring

Anbefalinger fra Alberthe og Frøya

Alberthe og Frøya fra Kristianlyst har laget bokutstilling med sine anbefalinger for voksne og ungdom i arbeidsuken på Sølvberget.

Lesetips for barn og unge

Poesi for unge

En tirsdag i måneden samles vi for å lese dikt og snakke om poesi.

Læring
Google+