Hopp til hovedinnhold

Amfi Madla og Sølvberget samarbeider om nytt bydelsbibliotek

Senterleder Anette Ø. Worum og Bibliotek- og kulturhussjef, Anne Torill Stensberg gleder seg til nytt bibliotek på Amfi Madla

Madla bibliotek skal bli totalt fornyet. Det blir dobbelt så store lokaler med nytt interiør som skal skape opplevelser. Ombygging starter høsten 2021.

AMFI Madla står foran en større ombygging i 2021. I den anledning ønsker AMFI Madla sammen med Sølvberget å lage Norges sprekeste og flotteste bydelsbibliotek. Madla biblioteks leiekontrakt på AMFI Madla er forlenget med ytterligere 10 år, og den store ombyggingen starter høsten 2021.

 - Vi vil lage er et innholdsrikt og spennende bibliotek for folk i alle aldre, sier bibliotek- og kulturhussjef, Anne Torill Stensberg.

I den anledning ønsker vi å høre hvordan du ønsker at Madla bibliotek skal bli, ved å fylle ut spørreundersøkelsen under. Da blir du også med i trekningen av gavekort på 500 kr. som kan brukes på AMFI Madla. 

 

 

 Madla bibliotek har holdt til i lokaler hos AMFI Madla i 11 år

- Vi er veldig fornøyde med å være en del av senteret.  Biblioteket er lett tilgjengelig, har gode åpningstider og høyt besøk, og vi ser fram til å fortsatt være en del av senteret og bydelen, sier bibliotek og kulturhussjefen.

Gir en unik bredde for senteret

-  For AMFI Madla er det spennende å ha biblioteket som en del av vårt tilbud til våre kunder. Det gir senteret vårt en unik bredde. Et annerledes rom og en unik møteplass – noe som er mer og mer viktig i en stadig mer digitalisert verden», sier senterleder Anette Ø. Worum. 

Madla bydel strekker seg fra Madlamark til Kvernevik. Her er det 20 barnehager, 8 grunnskoler og godt over 21 000 innbyggere. Det er kort vei til studentboliger, UIS og Madlaleiren.

- Det er med andre ord mange som kan glede seg til å få et nytt bibliotek i bydelen, sier Anne Torill Stensberg.

Madla 6

Byggestart høsten 2021

Estimert byggestart er utsatt til høsten 2021. Grunnet den alvorlige corona-situasjonen med bl.a. ca 40 stengte kjøpesenter på Østlandet, har ledelsen i OTG (Olav Thon gruppen)  besluttet å utsette mange byggeprosjekter i selskapet – blant annet rehabiliteringsprosjekt som omfatter et bygg i AMFI Madla og hvor det blant annet er planer om et nytt flott Bibliotek.

Nøkkeltall for Madla bibliotek 2019

  • Utlånet på Madla bibliotek med 17% (8800 flere lån). Utlånet av bøker til barn og unge økte med 12,8%.
  • 95 000 besøkende
  • Åpent 83 timer pr uke
  • 7555 låste seg inn i selvbetjent bibliotek

Fakta og nøkkeltall for AMFI Madla 2019.

For spørsmål om prosjektet, ta kontakt med:

Anette Ø. Worum, senterleder AMFI Madla,  tlf: 91 91 72 22 eller anette.worum@olavthon.no

Roar Houen, leder for Møteplass på Sølvberget, tlf: 91 55 34 51 eller roar.houen@solvberget.no

Google+