Hopp til hovedinnhold

Leksehjelp

Leksehjelp

Velkommen tilbake til leksehjelp på Sølvberget!

Fra onsdag 12. mai og frem til 10. juni tilbyr Røde Kors leksehjelp på Sølvberget. Onsdag 12. mai vil det kun være leksehjelp i frem til 18.00, da Sølvberget stenger kl. 18.00. Torsdag 13. mai er biblioteket stengt da det er helligdag. 

Trenger du hjelp til å gjøre leksene? I samarbeid med Røde Kors tilbyr vi leksehjelp to ganger i uka.

Å gjøre lekser alene kan være utfordrende. Noen ganger er det godt å få litt hjelp og veiledning. På biblioteket får du hjelp til leksene enten du er elev i ungdomsskolen, videregående skole, privatist eller elev ved voksenopplæring. Både elever i ungdomsskole, videregående skole, privatister og elever på voksenopplæring får leksehjelp to dager i uken.

All leksehjelp foregår i Klasserommet i 3. etasje på følgende tidspunkt:

Onsdager og torsdager kl. 17.00 -19.00. Unntak: uke 9 og 13 (vinterferie og påskeferie) 

Arrangementet er gratis.

OBS: Koronarestriksjoner gjør at tilbudet gjelder kun unge under 20 år. Vi gir beskjed når det er åpent for alle slik som tidligere. 

Dyktige leksehjelpere

Leksehjelpen drives av dyktige, trygge, voksne, frivillige leksehjelpere som alle har høyere utdanning. Over 50% av dem er sivilingeniører eller tilsvarende. En stor andel har også samfunnsvitenskapelig bakgrunn. Leksehjelperne kan blant annet hjelpe med gode studieteknikker og metoder for å løse de ulike utfordringene som leksene kan by på. Leksehjelperne har god tid til å hjelpe hver enkelt elev som møter opp. Tilbudet er gratis og åpent for alle fag. Leksehjelpen er et samarbeid mellom Sølvberget bibliotek og kulturhus og Stavanger Røde Kors, der sistnevnte har ansvar for å stille med kvalifiserte leksehjelpere.Lykke til med leksene!Les gjerne mer om våre skoletilbud og ikke minst våre spesialsider om fordypningsoppgave/særemne

Smittevernstiltak våren 2021

På grunn av covid-19-epidemien må Sølvberget som ansvarlig arrangør vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangement. De som deltar, må registere seg ved oppmøte. 

 

 

Digital leksehjelp

Digital leksehjelp er et tilbud til elever i ungdomsskolen og videregående skole. Her får ungdommene leksehjelp gjennom chat, eller ved å sende inn spørsmål skriftlig. Elevene får svar på de skriftlige spørsmålene på e-post, og i tillegg publiserer vi noen av spørsmålene på nettsiden slik at andre elever kan dra nytte av svarene. Digital Leksehjelp bemannes av frivillige fra Oslo, Stavanger, Ålesund og Bergen.

Hvordan bruke tjenesten:
1. Eleven klikker seg inn på www.digitalleksehjelp.no
2. Her får man to valg:
a. Eleven kan snakke direkte med en leksehjelper via chat. Denne er åpen mandag–torsdag, 17.00 – 21.00.
b. Eleven kan sende inn et spørsmål eller oppgave. Spørsmålene blir besvart innen 2 – 3 dager.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google+