Hopp til hovedinnhold

Fribyforfatter tar med Brenner & bøkene på tur

Fribyforfatter tar med Brenner & bøkene på tur

Stavangers fribyforfatter Mohammad Habeeb har hatt en travel høst. Onsdag 2.november kan du bli med på en rundtur i Stavanger med Mohammad og Hans Olav Brenner i Brenner & bøkene på NRK2 20.55!

received_1119855328094380

Hagefest med kongen og dronningen

Høsten for Mohammad Habeeb startet med vakkert vær og 25-års feiring på slottet med kongen og dronningen 1.september. Dette var andre gang han møtte kongeparet. Ved et besøk i Stavanger i juni, hvor kongeparet var på Norgesreise, uttrykte dronningen et spesifikt ønske om å få møte en fribyforfatter. Etter en god samtale med Mohammad hvor dronningen uttrykte stor interesse for hans livshistorie og arbeid, ble han dermed invitert til slottet på hagefest.

 

thumbnail_12342285_10153687868486421_4857017503600942203_n

IMG_0427

10-års jubileum for ICORN

Men maten på Ledaal under feiringen av ICORN (International Cities of Refuge network), var i følge Mohammad enda bedre. Her, midt i Kapittel-festivalen ble det 10-års jubileum med mingling, vin og fremragende mat, tale av ordfører Christine Sagen Helgø (H) og underskriving for å frigi den fengslede, tyrkiske menneskerettighetsforkjemper og forfatter Asli Erdogan. "I pay some of my life if it make use to your freedom," signerte Mohammad. Dagen før var det møte med Formannskapet i Stavanger som varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) hadde arrangert, der ICORN-leder Helge Lunde fortalte om ICORN og deres arbeid for å bringe forfulgte forfattere og kunstnere trygt til fribyer i verden, og Mohammad fikk dele om sitt virke i Stavanger som fribyforfatter, og viktigheten av å ha Formannskapet i ryggen.

IMG_4326

 

 

 

 

 

IMG_4311

Travel høst 

Påfølgende dag ble det båttur til Lysefjorden med Mohammad, fribyforfatterne Otba Fathallah, Mansur Rajih og Kapittel-gjestene Robyn Davidson og Henry Marsh. Det gav grobunn til interessante samtaler om eksistensielle spørsmål å samle så mange kulturelt forskjellige forfattere, og det var stort ønske om å møtes igjen en dag til nye samtaler.

Høsten videre for Mohammad har bestått av bokmesser i Gøteborg og Frankfurt, forelesninger ved Universitetet i Bergen og travle dager med skole og skriving før han nå gjør klar til å møte en Nablus-delegasjon med den palestinske arkitekten Nasseer Arafat, holde en tale for Ynglingen (KFUK/KFUM) og reise til Safe Havens, en nettverkskonferanse for aktivister og menneskerettighetsorganisasjoner i Malmø. 

Men aller først gleder vi oss til å se han på Brenner & bøkene i kveld!

Google+