Hopp til hovedinnhold

Samvittighetskvaler - Kapittel 25 år

Samvittighetskvaler - Kapittel 25 år

Kapittel feirer 25 år med en ny novellesamling, der Vigdis Hjorth, Kristin Auestad Danielsen og Tiril Broch Aakre bidrar med hver sin nyskrevne novelle inspirert av Alexander L. Kiellands "En god Samvittighed".  

Samvittighetskvaler

"Sandheden maa smugles ind i menneskene" skriver Alexander L. Kielland i et brev til Edvard Brandes i 1879. Han hadde nettopp debutert som forfatter, og så det som sin oppgave å avdekke borgerskapets hykleri og dobbeltmoral. I novellen "En god Samvittighed" fra Nye Novelletter (1880) gjør han nettopp det, men kan litteraturen ha den samme sprengkraften i dag - 140 år etter Kiellands forelegg?

Kapittel 25 år

I anledning at Kapittel feirer 25 år i 2020 har vi i samarbeid med Kiellandsenteret og Pelikanen forlag utfordret forfatterne Vigdis Hjorth, Kristin Auestad Danielsen og Tiril Broch Aakre til å skrive hver sin novelle inspirert av Kielland, og Kiellandforsker og litteraturprofessor Tore Rem til å skrive et forord.

Til sammen har det blitt en novellesamling som viser hvilke samvittighetskvaler som rir oss i dag, og hvordan litteraturen fortsatt har evnen til å "smugle sandheden ind i menneskene".

Forside Samvittighetskvaler

Lansering og boksalg

Boka lanseres på Kapittels åpningsforestilling onsdag 16. september, der Stavanger-forfatter Tore Renberg vil lese Kiellands originalnovelle, og de tre bidragsyterne Hjorth, Auestad Danielsen og Broch Aakre vil bli intervjuet på scenen av forfatter og professor Janne Stigen Drangsholt.

Kjøp billetter til åpningsforestillingen:

Boka vil være til salgs i festivalbokhandelen under Kapittel, og kan også kjøpes på Pelikanens nettside nå: https://pelikanen.no/boker/samvittighetskvaler.

Google+