Hopp til hovedinnhold

Kapittel Film

Noen av dokumentarfilmene på Kapittel Film

Kapittel presenterer som alltid et sterkt og aktuelt filmprogram, og årets tema Avtrykk gir flere interessante innfallsvinkler også til filmmediet. 

Den historiske dokumentaren kan gi økt innsikt og forståelse for nåtidens sammenhenger. Åpningsfilmen White Riot tar for seg Storbritannias høyrevridde nasjonalisme kontra den anti-rasistiske punkbevegelsen som vokste fram på 70-tallet. Resultatet ble politiske og kulturelle avtrykk. Og mye god musikk. En kunstnerisk prosess vil også speile samtiden. A Dog Called Money skildrer musikeren PJ Harvey som suger til seg inspirasjon fra ulike deler av verden med kreative utløp i studio. Og i den nye portrettdokumentaren Einars veg, blir det tydelig at livet består av hendelser og møter som setter spor hos mennesker. 

I anledning fotoutstillingen The Internet Warriors viser vi dokumentaren med samme navn, som tar for seg digitale avtrykk. Og som litteraturfestival med en viss ansamling bibliofile gjester er det også passende å dykke ned i New York sin forunderlige verden av antikvariske bokhandlere i The Booksellers. I år får du også en sjelden mulighet til å oppleve to av Vibeke Løkkebergs spillefilmer i en kinosal igjen. Løkkeberg er en av hovedgjestene på årets festival, og har definitivt satt sitt avtrykk på den norske filmarven. 

Kapittel Film vises i samarbeid med Sølvberget Cinematek.

Google+