Hopp til hovedinnhold

Kultur- og likestillingsministeren åpner Kapittel

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Foto Ilja C. Hendel, Kultur- og likestillingsdepartementet

I anledning Skeivt kulturår 2022 holder kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen årets åpningsforedrag på Kapittel.

Skeivt kulturår

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, en viktig milepæl som skal markeres gjennom Skeivt kulturår over hele landet. At det er Skeivt kulturår vil også vise igjen i programmet til Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som arrangeres fra 21. - 25. september med temaet Brudd.

Brudd

Norges skeive historie handler i stor grad om normbrudd. Samtidig står kulturlivet i en brytningstid etter to år med nedstenging og restriksjoner. I den anledning har vi invitert kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til å holde årets åpningsforedrag på Kapittel, og nå er det klart at statsråden vil delta på festivalen.  

Framtiden for kulturlivet

Trettebergstuen har selv vært sentral for homokampen i Norge, og i 2017 ga hun ut boka Homo. Samtidig måtte hun som fersk statsråd stenge ned et allerede hardt prøvet kulturliv da den siste smittebølgen traff. Hvordan ser statsråden på tilstanden i dagens skeive Norge, og hva tenker hun om framtiden for norsk kulturliv? 

Earlybird festivalpass 

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen er bare ett av flere større navn som er klare til årets Kapittel, som vi gleder oss til å slippe utover våren. For endelig kan vi planlegge for et Kapittel helt uten restriksjoner, og for den som er rask har vi fortsatt noen få festivalpass til Earlybird-pris igjen. 

Kjøp Earlybird festivalpass til Kapittel 22 her. 

Foto: Ilja C. Hendel, Kultur- og likestillingsdepartementet 

 

Google+