Hopp til hovedinnhold

Hva er de beste rogalandsbøkene?

De beste bøkene fra Rogaland

Sølvberget og Aftenbladet trenger din hjelp til å kåre de beste bøkene som er skrevet i Rogaland.

Hva er tidenes rogalandsbok? Hva gjør en bok god eller viktig og hvilke kriterier bruker vi for å lage en litterær kanon?

Bøker og kvalitet har blitt diskutert like lenge som vi har hatt bøker, og våren 2019 tar vi den lokale debatten. Det begynner på Sølvberget 4. mai: Et panel bestående av Ørjan Zazzera Johansen, Kristin Auestad Danielsen og Terje Torkildsen sparker det hele i gang når de snakker med ordstyrer og eks-Kapittelsjef Espen Røsbak om hva som skal til for å velge ut hva som er de beste eller viktigste bøkene fra fylket vårt noensinne. Det første utkastet til langliste for en ny litterær rogalandskanon presenteres og granskes under arrangementet. Prosjektet er et samarbeid mellom Kapittel-festivalen og Kiellandsenteret, og målet er å skape engasjement og formidle litteraturarven fra fylket vårt.

Se samtalen her:

Under årets Kapittel (18.-22. september) skal tidenes rogalandsbok kåres. Før den tid får alle anledning til å stemme på en langliste som blir publisert i mai og en kortliste som vil være offentlig før fellesferien.

Prosjektet Tidenes rogalandsbok er startet opp i anledning Bokåret 2019.

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+