Hopp til hovedinnhold

Kunst på Kapittel

Fra Heirloom av Larissa Sansour

Hvordan er det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Og hvordan oppleves det når hjemlandet ditt blir okkupert? På årets Kapittel er det mulig å få med seg flere store kunstopplevelser og utstillinger, som på ulike måter berører og utfordrer vår forståelse av hva et hjem er, hva krig og pandemi gjør med oss og hvordan vi definerer historien.

I kalenderen nedenfor finner du info om de forskjellige kunstarrangementene og utstillingene, med unntak av utstillingene Heirloom og Ytterkanter. 

Heirloom av Larissa Sansour 

Utstillingen Heirloom (Arv), av den palestinske kunstneren Larissa Sansour, kan sees i Kinokino kunstsal i Sandnes. Sansour tematiserer okkupasjon og nedarvede traumer.

 

Ytterkanter

Siden 12. mars 2020 har en liten gruppe fotojournalister og forfattere dokumentert et land og et kontinent i endring. De har reist fra Nordkapp til Sicilia gjennom et nedstengt Europa. De har fulgt enkeltmenneskets kamp mot langtidsvirkningene av covid-19, og sett hvordan isolasjonen har påvirket samfunnet. Resultatet er det tverrfaglige dokumentarprosjektet Ytterkanter. Historiene beveger seg i ytterkanten av det jevne nyhetsbildet, og målet er å bidra til en mangfoldig dokumentasjon av pandemien slik den traff oss – i Norge og Europa.
Bidragsytere er fotograf Kyrre Lien, fotograf Benjamin Ward, forfatter Nicolai Houm, journalist Per Christian Selmer-Anderssen, forfatter Sondre Midthun og forfatter og fotograf Thomas Winje Øijord.
I anledning Kapittel vises utstillingen Ytterkanter i Byparken fra 22. september. 

 

Google+