Hopp til hovedinnhold

Kapittel står for gjenåpningsfesten fra lørdag kl. 16

Kapittel gjenåpning

Fredag meldte statsminister Erna Solberg at Norge gjenåpner lørdag 25. september kl. 16.00, og Kapittel er klar for gjenåpningsfest! 

- Dette har vi sett frem til lenge, og vi på Sølvberget er klare, sier Sølvbergets bibliotek- og kulturhussjef, Anne Torill Stensberg. - Det er spesielt gledelig at vi kan åpne opp nå, midt under Kapittelfestivalen.  

- Nå som det er klart at alle koronarestriksjoner oppheves på lørdag, kan vi endelig fylle salene våre igjen, og gi enda flere publikummere mulighet til å være med på festival. Årets Kapittel blir starten på gjenåpningsfesten, og en festival vi aldri kommer til å glemme, sier Kapittel-sjef Siri Odfjell Risdal. 

- Vi jobber nå på spreng for å legge ut flere billetter til arrangementer etter kl. 16.00 på lørdag. Det er spesielt kjekt å kunne øke kapasiteten på de arrangementene som nå er utsolgt.  Billetter kan kjøpes på kapittel.no eller i billettskranken på Sølvberget.  

Starter med Camilla Stoltenberg 

Det er både symbolsk og fint at det blir FHI- direktør, Camilla Stoltenberg, som har hatt en så sentral rolle i Norges håndtering av pandemien, som blir en av de som markerer starten på gjenåpningen på Kapittel.   

- Vi håper publikum blir med oss på gjenåpningsfesten, og det som nå blir et historisk Kapittel, sier Siri Odfjell Risdal. 

Øker kapasiteten på arrangement på Sølvberget 

- Sølvberget er til for alle innbyggerne i Stavanger. Nå som 1-meteren ikke gjelder lengre, blir det god plass til flere besøkende på alle våre biblioteker i hele Stavanger kommune. Nå skal stoler som er fjernet settes på plass, og byggene våre kan igjen myldre av liv, selv om vi faktisk i 2020 hadde over 1 million besøkende, sier Anne Torill Stensberg. 

- Nå kan vi endelig fylle huset og alle våre arrangementer med folk igjen. Som normalt! Det er så lenge siden at jeg nesten har glemt ut hvordan det er. Dette er en gledens dag for hele kulturlivet i Norge, men også for utelivet, restauranter og kafeer. Kulturlivet, artister, forfattere, kunstnere, scener, utesteder og reiseliv. Vi er alle avhengige av hverandre, sier bibliotek- og kulturhussjefen.   

Dette gjelder fortsatt:

  • Hold deg hjemme dersom du er syk 
  • Husk god håndhygiene 
Google+