Hopp til hovedinnhold

Kapittel for barn og unge

På årets Bokmerke kan du også bli med på oppdagelsesreise, oppleve fysikkshow, lære mer om norsk politikk og samfunn og få et innblikk i livet som fotballproff.

Bokmerke er Kapittels program for barn og unge. Lørdag 24. og søndag 25. september inviterer vi til familieprogram i regionen. I selve Kapittel-uka vil inviterte barnehager og skoler delta på forfatter- og illustratørtreff.

Årets festivaltema Hjem er noe de fleste barn og unge har et nært forhold til, og temaet preger årets program på ulike måter. Gjennom forfattermøter, forestillinger og konserter skal vi utforske hvordan det er å måtte dra fra sitt gamle hjem, få nye venner og til og med lære seg et nytt språk. Og hvordan det føles å ikke passe inn i sitt eget hjem, og hva som skjer med hjemmet når det må deles med andre.

På årets Bokmerke kan du også bli med på oppdagelsesreise, oppleve fysikkshow, lære mer om norsk politikk og samfunn og få et innblikk i livet som fotballproff. Velkommen!

Familieprogram

Lørdag og søndag blir det arrangementer for barn og familier i Stavanger, på Randaberg og i Sandnes. Se programmet nedenfor, klikk på arrangementet for å bestille billett. 

 

For skoler og barnehager

Vi inviterer barnehager og skoler til forfatter- og illustratørtreff på Sølvberget. Informasjon om påmelding sendes til skoler og barnehager i august.

Guttebokacollage

Gutteboka
Etter suksessen Jenteboka er legene Nina Dølvik Brochmann og Ellen Støkken Dahl tilbake med Gutteboka, der gutter kan finne svar på det de lurer på om puberteten, kroppen og det å bli voksen. I boka finner du som er midt i, eller snart skal gjennom, puberteten gode råd, historier, tips og triks fra virkeligheten. Anbefalt for mellomtrinnet.

kaluzafurubergpresident

Hvorfor har vi ikke president i Norge?
Kan barn egentlig stemme? Hvorfor har vi ikke president i Norge? Få svar på disse og mange andre spørsmål når forfatter Susanne Kaluza kommer til Bokmerke. Illustratør Leonard Furuberg blir med, og tegner morsomme illustrasjoner i fra boka. Anbefalt for 4.-7. klasse. 

Reisen Salinas (illustrasjon Camilla Engman)

Reisen
Opplev Veronica Salinas’ dialogiske lesning! Etter en kraftig vind, blir en and blåst til et helt nytt sted. Her må han få nye venner og lære seg et helt nytt språk. Anbefalt for første klasse.

 

Aleksander den store Strassegger

Aleksander den store
Forfatter og psykolog Peter F. Strassegger kommer til Bokmerke for å snakke om sin første ungdomsbok. Når Aleksander flytter til morens hjemland, Norge, kommer han i konflikt med skolens bølle. Akkurat som han gjorde på forrige skole, i gamlelandet. Da han prøvde å ta igjen sist, gikk det ille. Hva skal han gjøre denne gangen? Anbefalt for ungdomsskolen. 

Bare spille ball Stilson

Bare spille ball
Møt tidligere fotballspiller Michael Stilson! I 2019 vant han Uprisen for debutboka Bare spille ball. Fredrik vil bli proffspiller, men det er vanskelig. Det blir enda vanskeligere når man må prøve å glemme ei jente, og klare seg uten en far. Kan Fredrik vinne uten å miste seg selv?  Anbefalt for ungdomsskolen.

 

Torbjørn Hansen og pingle-pappa 
Hør Ørjan Zazzera Johansen fortelle om pappaen til Torbjørn Hansen, som er redd for nesten alt. Han er redd for hekser og spøkelser selv om de ikke egentlig finnes. Han er redd for det meste utenfor døra si. Han er til og med redd for flere ting i sitt eget hjem, for eksempel teppekanten- for den kan man snuble i. Mest av alt er pingle-pappa redd for at det skal skje noe med Torbjørn, og det er Torbjørn ganske lei av. 

Magiprøven Undstad

Barnebokbad: Magiprøven

Elin Undstad vant årets bok for 3. og 4. klasse med den humoristiske fantasyfortellingen Magiprøven. I dag møter hun klasse 4a fra Vikevåg skole. De stiller spørsmål om vinnerboka og livet som forfatter. Feen Vim prøver å hjelpe Henry med VM i puslespill og en familie som ikke forstår, men gjør bare alt mer komplisert.  Anbefalt for 3.-4. klasse.

Kokotopia Stranger

Kokotopia
Simon Stranger gir oss verdenshistorien med en vri. Ridderen Don Simon Quijote og jenta Helena, som er blitt anklaget for å være heks, opplever verdenshistorien på en ny og humoristisk måte. De møter drager og mumier, og løser mysterier. Anbefalt for mellomtrinnet.

 

OdinFenrisulven

Ragnarok
Tegneserieskaper Odin Helgheim lar seg inspirere av norrøn mytologi og japansk manga i serien Ragnarok om vikinggutten Ubbe. Når Fenrisulven dukker opp blir Ubbes hjem satt i fare. Over natten blir hans idylliske tilværelse snudd på hodet, og han må vokse opp. Den første boka i serien vant ARKs barnebokpris i 2020, nå er han aktuell med andre bok. Passer for mellomtrinnet.

 

Der Agnes bor Larsen

Der Agnes bor
Møt forfatter og musiker Marit Larsen! Agnes har bodd i tredje etasje i en bygård hele livet. Etter Anna flytter inn, begynner Agnes å undre seg over hva som gjør et hjem til hjemme.  Kan hjemmet deles med andre? Passer for 1. klassse. 

Bokmerke

Ansvarlig for Bokmerke er Sofie Birgitte Andersen.

Kontakt: sofie.birgitte.andersen[at]solvberget.no

Google+