Hopp til hovedinnhold

Kapittel Film

Kapittel Film

Kapittels filmprogram har som alltid hovedvekt på aktuell og spennende dokumentarfilm. Årets festivaltema Hjem belyses gjennom internasjonale dokumentarer, som berører hjem tematisk så vel som formmessig.

Temaet trykker også på det nære. Det er derfor gledelig å presentere flere filmproduksjoner med lokalt tilsnitt i årets program. Fredrik S. Hanas film «Kodenavn: Nagasaki» har høstet priser og lovord internasjonalt. Nå kommer filmen hjem til Stavanger for en fysisk premierevisning. I samarbeid med Filmkraft Rogaland blir det også en scenesamtale med Hana og hans makker Lunde etter filmvisningen, leder av filmjournalist Lars Ole Kristiansen. Billedkunstner Geir Egil Bergjord hadde i vår en imponerende videoinstallasjon basert på opptak av det lokale nedlagte ferjesambandet som basis for utstillingen «Tur-Retur Stavanger». Til Kapittel presenterer Bergjord en versjon av prosjektet tilpasset kino. Til slutt får vi en mulighet til å se NRK-journalist Eirik Gjesdal sin slagkraftige dokuserie «Krigerhjerte» i sin helhet, som en eksklusiv kinovisning.

Kapittel Film presenteres i samarbeid med Sølvberget Cinematek og programmeres av Sølvbergets filmformidler Magnus Cappelen. 

Har du tips eller innspill til Kapittel Film? Kontakt Magnus Cappelen på magnus@kapittel.no eller +47 93805258.

Her er programmet til Kapittel Film 2021

Google+