Hopp til hovedinnhold

Hvordan har pandemien påvirket oss?

Foto: Benjamin A. Ward / Dagens Næringsliv (fra utstillingen Ytterkanter)

Siden 12. mars 2020 har et virus endret hverdagen for de aller fleste. Hvordan oppleves det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Er vi blitt late og ensomme på hjemmekontor?, spør Thomas Seltzer. Og hvordan har denne tida vært for Camilla Stoltenberg?

På Kapittel møter du forfattere, foredragsholdere, kunstnere og underholdere som gir oss innblikk og skråblikk på livet i en pandemi.

Året som aldri tok slutt

Camilla Stoltenberg, har det siste året brukt alle sine våkne timer på å prøve å stanse koronaviruset, uten å samtidig ta knekken på vår mentale helse, barn og unges utvikling og landets økonomi. I dokumentarboka Året som aldri tok slutt har NRK-journalist Lilla Sølhusvik fulgt Stoltenberg gjennom et år med vanskelige og tøffe beslutninger. 

Flere ensomme

Det siste året har mange kjent seg ensomme, men allerede før koronakrisen var ensomhet i ferd med å bli en stor helseutfordring. I sin kommende bok Kart over ensomheten utforsker forfatter Hilde Østby dette tema.

Litterære avtrykk

Forfatterne Gunnhild Øyehaug, Karoline Brændjord og Kjersti Rorgemoen er tre av bidragsyterne i antologien "Logg 12. mars - 1. mai 2020", og samtaler med Guttorm Andreasen om sine tekster LUFTDAGBOK, Til ungdommen og Håpet er ute.

Hjemløshet og hjemmeliv

Hvordan oppleves det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? spør fotograf og videokunstner Per Christian Brown som er aktuell med det dokumentariske kunstprosjektet mein Heim, som viser fram de hjemløses situasjon i Berlin våren 2020. 

Vi nordmenn er kjent for å dyrke hjemmelivet, og det siste året har vi tilbrakt mer tid hjemme enn noensinne før. Hva gjør det med oss, og hvordan er livet egentlig innenfor husets fire vegger?  Serieskaperne Hanne Sigbjørnsen, Therese Eide og Børge Lund er alle aktuelle med utgivelser der hjemmelivets gleder, frustrasjon og komikk står i fokus.

Hjemmekontoret

Thomas Seltzer er tilbake med kvalifisert synsing og sylskarp ironi, når han etter modell fra NRK-konseptet Trygdekontoret inviterer aktuelle gjester til sitt hjemmekontor på Folken. 

 

Google+