Hopp til hovedinnhold

Her er de første navnene til Kapittel 21

Zeshan Shakar, Olaug Nilssen, Monica Isakstuen og Lars Amund Vaage. Foto Gydendal, Samlaget og Oktober

De populære forfatterne Zeshan Shakar, Olaug Nilssen, Monica Isakstuen og Lars Amund Vaage er noen av forfatterne som er klare til årets Kapittel. 

Populære navn

Årets Kapittel går av stabelen 22. - 26. september med temaet Hjem. Fullt program lanseres i august, men allerede nå er flere store forfatternavn klare for årets festival. Og fire forfattere som alle gir et interessant perspektiv på begrepet hjem i sine nyeste bøker er prisbelønte Zeshan Shakar, Olaug Nilssen, Monica Isakstuen og Lars Amund Vaage. 

Zeshan Shakar ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris for "Tante Ulrikkes vei", og er nå aktuell med "Gul bok". I begge romanene skriver han innsiktsfullt om å høre hjemme i flere kulturer. Olaug Nilssen ble nylig tildelt P2-lytternes romanpris for sin siste roman "Yt etter evne, få etter behov", som i likhet med "Tung tids tale" handler om den umulige oppgaven det er å ha ansvar for et pleietrengende barn. Monica Isakstuen er aktuell med romanen "Mine venner", der hun med sylskarp penn dissekerer intimiderende vennskap. Og Lars Amund Vaage ble nylig nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen "Det uferdige huset", som handler om en heimstaddikter. 

Aktuelle bøker Kapittel 21

Nye stemmer

Vi er også glade for at debutant Karoline Brændjord er en av gjestene på årets Kapittel. Hun ble kalt "en lysende litterær stemme" av NRK, og vant både Kritikerprisen og Tarjei Vesaas debutantpris 2020 for sin diktsamling "Jeg vil våkne til verden". Her setter hun ord på en datters forsøk på å forsone seg med morens selvmord, og klarer på imponerende vis å la lyset trenge gjennom den tunge tematikken. 

Brændjord og omslag

En annen debutant du kan møte på Kapittel er Vigdis Jarness Reisæter, som er aktuell med boken "Jeg skal hjelpe deg". Her deler hun sine erfaringer etter ti år som sykepleier i eldreomsorgen, og tar samtidig et oppgjør med det økende kravet til effektivisering som til slutt gjorde at hun forlot sykepleieryrket. Mens vi andre har hjemmekontor har sykepleierne stått i front i kampen mot den pågående pandemien, og det er på tide at de får komme til orde. 

Reisæter og omslag

Vil du delta på årets Kapittel? Kjøp Earlybird festivalpass her:

 

 

Følg med på kapittel.no, og følg @kapittelfestivalen på Facebook og Instagram for flere oppdateringer om festivalprogrammet.

 

Google+