Hopp til hovedinnhold

Guttaboka på Kapittel

Etter suksessen Jenteboka er legene Nina Dølvik Brochmann og Ellen Støkken Dahl tilbake med Gutteboka.

Etter suksessen Jenteboka er legene Nina Dølvik Brochmann og Ellen Støkken Dahl tilbake med Gutteboka. Inspirasjon til å lage den nye boka fikk de på Kapittel i fjor.

Det var på Kapittel i fjor at legene ble overbevist om å lage en guttebok tilsvarende Jenteboka. Guttene i publikum på et arrangement om Jenteboka, syntes at det var på sin plass at de også laget en guttebok. Dette ble starten på Gutteboka, en bok der gutter kan finne svar på det de lurer på om puberteten, kroppen og det å bli voksen. I boka finner de som er midt i, eller snart skal gjennom, puberteten gode råd, historier, tips og triks fra virkeligheten.

Boka er hyperaktuell og ble gitt ut av forlaget fredag 17. september. Jenteboka som kom ut i 2019, er solgt til 18 land og Gutteboka til 5 før utgivelse i Norge. Forfatterne har fra før stor suksess med boka Gleden med skjeden som har blitt et kjempefenomen. Den er solgt til 36 land og selger hundretusenvis i både Russland og Frankrike. Og TEDx talken deres, The virginity fraud, er på lista over de 100 mest sette.

Lokal suksesshistorie

Ellen Støkken Dahl (f.1991) er forfatter og lege og kommer opprinnelig fra Stavanger. Sammen med Nina Brochmann står hun bak flere prisbelønte utgivelser. Dahl og Brochmann møttes i studietiden som seksualundervisere og startet fagbloggen Underlivet sammenSiden har de skrevet flere internasjonale bestselgeren sammen.

Begge deltar på Kapittel med sin rykende ferske bok Gutteboka på Bokmerke-arrangementer for inviterte skoleklasser. Så er det bare å håpe at gutta på Kapittel i år  blir fornøyd!

Les anmeldelse av Gutteboka på NRK.

 

 

 

Google+