Hopp til hovedinnhold

Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag

Anne Applebaum. Foto Cappelen Damm

Hva skjer med demokratiet i møte med den digitale informasjonskrigen? Journalist og Pulitzerpris-vinner Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag på Kapittel.

Demokrati og desinformasjon

Det internasjonale fribynettverket ICORN ble opprettet på Sølvberget i 2006, og hvert år inviterer de til et eget foredrag om ytringsfrihet på Kapittel. Årets foredragsholder er den amerikanske journalisten og Pulitzerpris-vinneren Anne Applebaum, som med utgangspunkt i sin siste bok Demokratiets svanesang holder foredraget Democracy and disinformation

Applebaum har det siste tiåret vært en nådeløs kritiker av autoritære strømninger i Europa og USA, og vil snakke om hvordan vår tids digitale informasjonskrig truer demokratiet vårt.

Foredraget vil vises på Kapittel, Bokmessen i Gøteborg og PEN International Centenary Congress, og etterfølges av en Q&A mellom Applebaum, PEN-forfatter Sofi Oksanen og den svenske diplomaten Anders Kompass

Deltar digitalt

På grunn av gjeldende reiserestriksjoner knyttet til Covid-19 kan dessverre ikke Anne Applebaum komme til Stavanger som planlagt, og hun må derfor delta på Kapittel digitalt.

Foredraget blir forhåndsinnspilt og vises i Kinosal 1 på Sølvberget lørdag 25. september kl 16.00. Etter foredraget vil Applebaum delta live på skjerm i Q&A-delen, som strømmes fra Bokmessen i Gøteborg der Sofi Oksanen og Anders Kompass er fysisk til stede på scenen.

Arrangementet skjer på engelsk.

Kjøp billett til ICORN-foredraget her. 

 

Demokratiets svanesang

Google+