Hopp til hovedinnhold

Kapittel står for gjenåpningsfesten fra lørdag kl. 16

Fredag meldte statsminister Erna Solberg at Norge gjenåpner lørdag 25. september kl. 16.00, og Kapittel er klar for gjenåpningsfest! 

Guttaboka på Kapittel

Etter suksessen Jenteboka er legene Nina Dølvik Brochmann og Ellen Støkken Dahl tilbake med Gutteboka. Inspirasjon til å lage den nye boka fikk de på Kapittel i fjor.

Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag

Hva skjer med demokratiet i møte med den digitale informasjonskrigen? Journalist og Pulitzerpris-vinner Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag på Kapittel.

Høytlesing på Bøker & Børst

Legg bar-besøket til Bøker & Børst 22. - 24. september. Tre kvelder på rad blir det høytlesing med aktuelle forfattere som Bjørn Arild Ersland, Sumaya Jirde Ali og Karoline Brændjord. 

Kortreist: Lokale forfattere på Kapittel

Opplev kortreist litteratur på Kapittel når forfattere fra Rogaland leser fra sine nye bøker. 

Byen – vårt felles hjem

Hvordan kan vi som innbyggere selv påvirke utviklingen av byen vår, og skape et felles hjem? Har vi som innbyggere noe vi skulle ha sagt? Hva menes egentlig med medvirkning? Kan vi finne nye måter å utvikle byen på? Selvorganisert? Nedenfra? I fellesskap?

Demokrati og ytringsfrihet

Kapittel, også kjent som Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, har alltid hatt et program hvor demokrati og ytringsfrihet står sentralt. Også i år er det flere arrangement som belyser dette fra ulike hold. Hvorfor er karikaturen en truet kunstart? Hva er sammenhengen mellom diktatur og latin-amerikansk krim? Og hvordan har Merkel håndtert høyreekstremismen i Tyskland. 

Hvordan har pandemien påvirket oss?

Siden 12. mars 2020 har et virus endret hverdagen for de aller fleste. Hvordan oppleves det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Er vi blitt late og ensomme på hjemmekontor?, spør Thomas Seltzer. Og hvordan har denne tida vært for Camilla Stoltenberg?

Om Tyskland på KÅKÅ og Kapittel

I anledning årets festivaltema Hjem inviterer KÅKÅ og Kapittel til temadager om Tyskland, hvor en mangefasettert bukett med tysklandskjennere ankommer den tyske feriekolonien Stavanger. De vil belyse aktuelle problemstillinger innenfor det moderne tyske prosjektet, både politisk, kulturelt og ideologisk. Hva er det vi tror vi vet om Tyskland, men som vi kanskje aldri kan forstå?

Rabatt for ansatte i kommunen

Er du ansatt i Stavanger kommune? Da får du rabatt på en rekke Kapittel-arrangement, blant annet Kiellandforedraget med Sumaya Jirde Ali, og en samtale mellom Camilla Stoltenberg og Lilla Sølhusvik om pandemien og året som aldri tok slutt. 

Kunst på Kapittel

Hvordan er det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Og hvordan oppleves det når hjemlandet ditt blir okkupert? På årets Kapittel er det mulig å få med seg flere store kunstopplevelser og utstillinger, som på ulike måter berører og utfordrer vår forståelse av hva et hjem er, hva krig og pandemi gjør med oss og hvordan vi definerer historien.

Teater på Kapittel

Hjem har alltid vært et populært tema å utforske i scenekunsten, med Ibsens velkjente dukkehjem som det klassiske eksempelet på hvor kraftfullt det kan virke å belyse hjem fra en teaterscene. På årets Kapittel blir det flere muligheter til gode teateropplevelser, både innendørs og utendørs - og tvers gjennom hus og heim!

Ta lunsjen på Kapittel

Legg lunsjpausen til Kapittel. Hver dag, fra onsdag til lørdag, blir det lunsjlesing: aktuelle forfattere leser høyt fra sine nye bøker. På torsdag og lørdag kan vi anbefale å forlenge lunsjen slik at du også får med deg Kapittelbokpraten med Sumaya Jirde Ali og Klassikerlørdag om Annie Ernaux.

Musikk på Kapittel

“Kan Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez bli faste gjester på Kapittel til evig tid, please?” skrev Aftenbladet sist Frode Grytten Beat band gjestet Kapittel i 2015. I år er de endelig tilbake på Sølvberget. Vi får også besøk av Norges kuleste heimstaddikter Musti, og får høre Susanna Wallumrøds tolkninger av Baudelaires dikt. Lørdag blir det musikkprat med artist og låtskriver Marit Larsen, som har flyttet hjem etter flere år i utlandet.

Studentrabatt på Kapittel

Årets Kapittel arrangeres fra 22. - 26. september med temaet Hjem. Som student får du rabatt på en rekke Kapittel-arrangement, blant annet konsert med Musti og Hjemmekontoret med Thomas Seltzer. Etter modell fra NRK-konseptet Trygdekontoret har Seltzer invitert aktuelle gjester til sitt hjemmekontor på Folken. 

Kiellandforedraget 2021: Sumaya Jirde Ali

Sumaya Jirde Ali har de siste årene markert seg som en sterk og viktig stemme i den offentlige samtalen. Fredag 24. september holder hun årets Kiellandforedrag under Kapittel. 

Frode Grytten Beat Band opnar årets Kapittel

Legendariske Frode Grytten Beat Band kjem endeleg tilbake til Kapittel, og rundar av opningskvelden med sin velkjente vestlandsbeat.

Musti klar for TOU og Kapittel

Rapperen Musti herjer for tiden hitlistene sammen med Sondre Justad og låta "Sorry", og fredag 24. september kan du oppleve henne live på Kapittel.

Google+