Hopp til hovedinnhold

Se bibliotekseminaret på nett

Bibliotekseminaret 2020 på Sølvberget

Se foredrag om skolebibliotek, barnebokbad og ungdom og lesing, fra bibliotekseminaret på Sølvberget 

Her kan du se bibliotekseminaret i opptak:

Kåring av årets bibliotekvenn

Jan Zahl er kåret til Årets bibliotekvenn 2020. Kulturjournalist Jan Zahl følger bibliotekbransjen tett i sitt virke som skribent i Stavanger Aftenblad. Hør begrunnelsen fra juryen, og prisvinnerens tale:

Cathrine Bergan om skolebibliotekene i Oslo

"Skolebiblioteket er et paradis av bøker. Alle i min klasse blir kjempeglade når vi skal dit". Styrking av skolebibliotekene i Oslo, med Cathrine Bergan. Hun er fagansvarlig for skolebibliotekutvikling i utdanningsetaten i Oslo kommune og jobber med å utvikle en ny utviklingsplan for skolebibliotekene. Hun er lektor med mastergrad i lesing og skriving, har lang erfaring som skolebibliotekar og er nestleder i skolebibliotekarforeningen.

Se foredraget hennes:

Barnebokbad-metodikken

Barnebokbad, en metodikk for å jobbe med dybdelesing og litterære opplevelser i skolen, med Vilde Kamfjord. Hun er kulturformidler og forfatter, og har utviklet metoden bak barnebokad sammen med filosofen Pål Brekke Indregard. Hun har jobbet som produsent for DKS i mange år, med hovedvekt på litteratur og fokus på elevenes utbytte av kunstopplevelsen, sitter i styret i UKM Norge og utgav i 2019 barneboken På omveien hjem.

Se foredraget:

Ungdom og lesing

Ungdom og lesing, med Margrethe Sønneland. Hun er førsteamanuensis i lesevitenskap ved Lesesenteret i Stavanger, og disputerte høsten 2019 med avhandlingen Teksten som problem - En studie av litterære samtaler i ungdomsskolen, der hun ser på elevers møter med vanskelig tilgjengelig tekster av Kafka, Raymond Carver og Roy Jacobsen og hva slags engasjement denne litteraturen skaper.

Se foredraget:

Bibliotekseminaret ble arrangert på Sølvberget bibliotek og kulturhus under Kapittel-festivalen 2020. Arrangør: Norsk Bibliotekforening Rogaland, i samarbeid med Sølvberget og Rogaland fylkesbibliotek

 

 

Google+