Hopp til hovedinnhold

Oljehovedstadens avtrykk

Oljehovedstadens avtrykk

Oljenæringen er viktig for vår region, men hvordan ser framtiden for oljebransjen ut etter klimakrise, koronakrise og vårens dramatiske nedgang i oljeprisen? 

Norges oljeeventyr har etterlatt seg et solid klimaavtrykk, og Equinors påtroppende sjef Anders Opedal ønsker at selskapet skal være ledende i det grønne skiftet. Men er det mulig å kombinere oljevirksomhet og klimakamp? Og hvordan vil vårens drastiske nedgang i oljeprisen påvirke bransjen?

Torsdag 17. september inviterer vi til kortforedrag med den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink, med utgangspunkt i boka om Statoil/Equinor, Giganten. Dette er historien selskapet som forandret Norge, men etter hvert kommer også klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen?

De siste årene har det kommet flere bøker om avtrykket etter oljeindustrien. Aage Storm Borchgrevink i fjorårets bok Giganten, Anne Karin Sæther skriver om oljenæringens klimakamp i boka De beste intensjoner og Bjørn Vidar Lerøen tar for seg de historiske, politiske og økonomiske sidene ved det norske oljeeventyret i boka Født til rikdom. Fredag 18. september diskuterer de olje og klima med forfatter og samfunnsdebattant Svein Vathne. 

Anne Karin Sæther har bakgrunn som journalist og har skrevet boken De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampenLørdag 19. september diskuterer hun framtiden for oljesektoren med Klaus Mohn, rektor ved UiS og tidligere sjefsøkonom i Equinor.  

Bestill billetter her:

Google+