Hopp til hovedinnhold

Ødelegger Facebook og Twitter demokratiet?

Sølvberget, Kapittel og Stavanger Aftenblad inviterer til folkemøte om sosiale medier

Er sosiale medier slutten eller redningen for demokratiet vårt? Bli med på folkemøte på nett onsdag 25. november kl 18. 

Digitalt folkemøte

Ødelegger Facebook og Twitter demokratiet? Eller er de redningen? Det er en velkjent påstand at sosiale medier bidrar til en polarisering av meninger. Samtidig har slike kanaler gitt flere mennesker reell mulighet til å ytre seg i offentligheten. Hva gjør egentlig de sosiale mediene med demokratiet? Dette må vi finne ut av før vi går inn i det viktige valgåret 2021, og onsdag 25. november kl. 18 inviterer Sølvberget, Kapittel og Stavanger Aftenblad til digitalt folkemøte om sosiale medier. 

Ved hjelp av aktuelle paneldeltakere skal vi se på spørsmålet med et globalt blikk, med det amerikanske valget som bakteppe. Og vi skal ta temperaturen på hvordan våre lokale politikere oppfører seg i sosiale medier. Ikke minst skal vi prøve å finne ut av hvordan sosiale medier kan bli gode verktøy for engasjementet til hver og en av oss fram mot stortingsvalget.

Følg folkemøtet live herhttps://www.facebook.com/events/291377421932451.

Lik og del

Folkemøtet innledes av journalist og tidligere politisk rådgiver Espen Teigen. Han regnes gjerne som hjernen bak tidligere justisminister Sylvi Listhaugs suksess i sosiale medier, men står også bak det omstridte Facebook-innlegget og kommentaren "Lik og del" som til slutt førte til at statsråden måtte gå av. Øvrige paneldeltakere er partileder i FNB Frode Myrhol, tidligere ordfører i Klepp Ane Mari Braut Nese, digitalredaktør i Stavanger Aftenblad Elin Stueland og forfatter av boka The Real FrP Svein Vathne, som på ulike måter har erfart hvilke muligheter og utfordringer som ligger i sosiale medier. Programledere blir Stine Honoré og Espen Røsbak fra Sølvberget.

Spørsmål til panelet?

På grunn av smittesituasjonen blir arrangementet digitalt, men programlederne tar gjerne imot spørsmål til panelet både i forkant og under folkemøtet. Spørsmål kan skrives i kommentarfeltet til arrangementet på Facebook, eller sendes på e-post til kiellandsenteret@solvberget.no
Google+