Hopp til hovedinnhold

Kapittel i Ryfylke

Atle Berge. Foto Samlaget

Atle Berge vant nylig LOs litteraturpris for romanen Puslingar, som handler om etterdønningene etter Alexander L. Kielland-ulykken. I forkant av Kapittel kan du møte den prisbelønte forfatteren på bibliotekene i Ryfylke. 

Kielland-ulykken 

Temaet for årets Kapittel er Avtrykk, og Kielland-ulykken har etterlatt et dypt avtrykk i norsk oljehistorie generelt og i vår region spesielt. I forbindelse med 40-årsmarkeringen i 2020 har det kommet flere nye bøker om ulykken, blant annet romanen Puslingar av Atle Berge. For denne boka ble Berge nominert til EUs litteraturpris, og sist uke ble han også den første vinneren av LOs nye litteraturpris.

Puslingar 

Puslingar er en medrivende roman om bygdejenta Marita, som mister faren Jonny i den dramatiske ulykken 27. mars 1980. I Nordsjøen har boligplattformen Alexander L. Kielland akkurat kantret, og hjemme sitter familiene og venter på at telefonen skal ringe. Etter ulykken følger vi Marita videre i livet, gjennom forelskelse, opprør og til drømmen om å bli oljeingeniør. Med seg har hun et brennende ønske om å finne svar på hva som gjorde at plattformen veltet. Skal ikke noen stilles til ansvar for at 123 oljearbeidere mistet livet på jobb?

Turné i Ryfylke

Vi er glade for at årets festival viser igjen i hele regionen, og som et oppspark til festivalen vil Atle Berge holde foredrag om Puslingar og Alexander L. Kielland-ulykken på de fire Ryfylke-bibliotekene i Jørpeland, Hjelmeland, Suldal og Sauda mandag 14. og tirsdag 15. september:

Mandag 14. september kl. 17 – Ryfylkebiblioteket Hjelmeland
Mandag 14. september kl. 20 – Ryfylkebiblioteket Suldal

Tirsdag 15. september kl. 12 – Ryfylkebiblioteket Sauda
Tirsdag 15. september kl. 18 – Ryfylkebiblioteket Strand, avdeling Tau

Billett kr 100,-. Billettsalg i døra på det enkelte bibliotek. 

Ryfylkebibliotekene følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangement. 

Google+