Hopp til hovedinnhold

Kapittel avlyser utenlandske gjester

Iben Mondrup (DK), Bart van Es (UK), Bergsveinn Birgisson (IS) og Kim Leine (DK)

Som følge av COVID-19 og de nye reiserestriksjoner fra UD, der bla Storbritannia og København blir rødt, må Kapittel dessverre avlyse utenlandske gjester på festivalen. 

Avlyser

Fra før har vi avlyst forfatterne Audur Ava Olafsdottir fra Island, Khaled Khalifa fra Syria og Joseph Ponthus fra Frankrike som følge av COVID-19. Nå må vi dessverre også avlyse Bart van Es fra Storbritannia, Iben Mondrup og Kim Leine fra Danmark og Bergsveinn Birgisson fra Island, samt fribyforfatterne og oversetterne Omid Shams og Nazila Kivi fra Danmark og Ashraf Bagheri og Fani Fakhroddin fra Sverige. 

Det er med tungt hjerte vi avlyser gjester som vi vet publikum hadde sett fram til å møte på årets festival, men vi håper å kunne tilby publikum å møte dem på Sølvberget på et senere tidspunkt. Og heldigvis har vi fortsatt mange spennende navn på programmet. 

Sara Omar og Linda Boström Knausgård

Et lyspunkt er at den dansk-kurdiske forfatteren Sara Omar er bosatt utenfor rødt område, og kommer til Stavanger fra et annet oppdrag i Oslo. Det betyr at hun fortsatt kan delta på festivalen, og samtale med Brita Strand Rangnes om sin nye bok Skyggedanseren som planlagt.

Den svenske forfatteren Linda Boström Knausgård må avlyse sitt fysiske besøk i Stavanger, men her vil vi som erstatning vise opptak fra NORD Nordisk litteraturfestival i Helsingør som foregår samme helg som Kapittel, der Boström Knausgård vil bli intervjuet av journalist fra Dansk Radio Nanna Mogens om sin nye bok Oktoberbarn

Tilbud om refusjon

Vi jobber med å finne gode erstatninger for de avlyste arrangementene, men alle som har kjøpt billett kan selvsagt velge full refusjon om de ønsker det. Programmet vil oppdateres fortløpende, og alle billettkjøpere blir kontaktet.  

Google+