Hopp til hovedinnhold

Joseph Ponthus' besøk på Kapittel er avlyst

Josep Ponthus. Foto Aschehoug

De nye reiserådene fra Utenriksdepartementet knyttet til COVID-19 gjør at Frankrike nå blir rødt, og det betyr at Joseph Ponthus' sitt besøk på Kapittel må avlyses.

Utsetter besøk

Gleden var stor da grensen til Frankrike åpnet tidligere i sommer, og vi så fram til å presentere den prisvinnende franske forfatteren Joseph Ponthus i årets Kapittel-program. Samtidig har vi hele tiden vært innstilt på at situasjonen kunne endre seg raskt, og når Frankrike nå ble rødt har vi valgt å utsette Ponthus sitt planlagte besøk på Kapittel i september til en senere anledning.

Arbeiderlitteratur

Ponthus skulle deltatt i en samtale om arbeiderlitteratur med den norske forfatteren Lars Ove Seljestad, som er aktuell med romanen Snøen stryk ut alle spor. Programposten arrangeres i samarbeid med Klassekampen, med forfatter og Klassekampen-skribent Sandra Lillebø som programleder.

Heldigvis har vi fått inn den norske forfatteren Atle Berge som en fullverdig erstatter for Ponthus i denne programposten. Berge er aktuell med romanen Puslingar, og både Berge og Seljestad er finalister til LOs nye litteraturpris som deles ut for første gang på Litteraturhuset i Oslo 26. august i år. 

Lesesirkelen leser Linjeskift

Som et plaster på såret til de som hadde gledet seg til å møte Ponthus, kan vi anbefale podcasten der Kapittels egen lesesirkel Bok & Whisky diskuterer Ponthus' roman Linjeskift:

Lesesirkelen Linjeskift

https://soundcloud.com/s-lvberget/201-lesesirkelen-diskuterer-linjeskift-av-joseph-pontus

Google+