Hopp til hovedinnhold

Erika Fatland holder årets ICORN-foredrag

Erika Fatland. Foto Kagge

Det internasjonale fribynettverket ICORN inviterer hvert år til et eget foredrag om ytringsfrihet på Kapittel. Erika Fatland holder årets foredrag.

Ord kan være farlige

"Diktatorer er redde for det skrevne ord. Det faktum at de er så redde for bøker, er nesten beundringsverdig. Ord kan definitivt være farlige" Det sa den anerkjente sakprosaforfatteren Erika Fatland i sin åpningstale under bokmessen i Frankfurt i fjor. Talen fikk stor oppmerksomhet, fordi Fatland benyttet anledningen til å kritisere statsminister Erna Solberg for hennes uttalelser om teaterstykket "Ways of seeing" - et teaterstykke som ble vist på Kapittel i fjor.

ICORN-foredraget

Torsdag 17. september kl 18 holder Erika Fatland årets ICORN-foredrag på Kapittel, med sitt engasjement for ytringsfrihet, sine brennaktuelle reisebøker og koronakrisen som bakteppe. For hva skjer med verdier som ytringsfrihet, solidaritet og gjestfrihet når verden rammes av en pandemi? 

Kjøp billetter til her

ICORN - International Cities of Refuge Network ble opprettet på Sølvberget i Stavanger i 2006, og hvert år inviterer de til et eget foredrag om ytringsfrihet i litteratur, samfunn, kunst og politikk. Tidligere har ICORN-foredraget blant annet blitt holdt av forfattere som Carsten Jensen, Masha Gessen og Charlie Hebdo-journalist Zineb el Rhazoui. 

Google+