Hopp til hovedinnhold

Erik Fosnes Hansen erstatter Lars Saabye Christensen

Erik Fosnes Hansen. Foto Cappelen Damm

Erik Fosnes Hansen vil snakke om avtrykket etter byen, både i Lars Saabye Christensens og eget forfatterskap.

Ingen arrangementer avlyst

Vi vet at mange hadde sett fram til å oppleve Lars Saabye Christensen på årets Kapittel, og vi er veldig lei oss for at han er blitt syk. Til gjengjeld er vi glade for å kunne meddele at ingen av arrangementene Saabye Christensen skulle deltatt i blir avlyst.

Konserten Et stille sted med Maj Britt Andersen og Lars Saabye Christensen Ensemble går som planlagt på Spor 5 torsdag 17. september kl 20, bare uten Saabye Christensen på scenen. Her framfører Maj Britt Andersen tekster av Lars Saabye Christensen, sammen med musikerne Daniela R. Holmsen (akkordeon), Frida F. W. Wærvågen (cello), Ivar A. Waagaard (piano), Geir Holmsen (kontrabass) og Christian K. Lundqvist (slagverk). 

Som erstatning for det utsolgte arrangementet om trilogien Byens spor onsdag 16. september kl 19 har vi fått inn den anerkjente forfatteren Erik Fosnes Hansen, som vil samtale med sjefsredaktør Cathrine Sandnes om ekte og fiktive byer i litteraturen. 

Kjøp billetter til arrangementet: 

 

Litterær byvandring og ny roman

Erik Fosnes Hansen kom i fjor kom med den litterære guideboken Oslo. Et eventyr, der han tar oss med i sporene etter Knut Hamsun, Sigrid Undset, Lars Saabye Christensen, Jan Kjærstad, Zeshan Shakar og andre forfattere som har elsket og hatet hovedstaden. Og i høst er Fosnes Hansen aktuell med den nye romanen Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin, som av forlaget beskrives som "et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser i en liten by". 

Hvilke avtrykk etter byen finner Erik Fosnes Hansen i bøkene til Saabye Christensen og andre store forfatterskap, og hvilken rolle spiller byen i hans egne bøker? Hvordan påvirker det virkelige landskapet stemningen i en bok, og hva er sant og hva er usant når en forfatter bruker en by som bakteppe?

FotoJet (57)

 

Billettinformasjon

Alle billettkjøpere til de to berørte arrangementene vil bli kontaktet direkte. Kjøpte billetter til Lars Saabye Christensens arrangement onsdag 16. september kl 19 vil også være gyldig for forfattermøtet med Erik Fosnes Hansen, men billettkjøpere til dette arrangementet kan også velge å få billettene sine refundert om de ønsker det. For konserten med Maj Britt Andersen blir det ingen billettendringer. 

Google+