Hopp til hovedinnhold

Bokmerke 2020

bøker og artister til bokmerke 2020

Her finner du alt om programmet for Bokmerke - Kapittel for barn og unge i 2020.

16.-20. september er det igjen tid for litteraturfestivalen Kapittel, og med det arrangeres Bokmerke – Kapittel for barn og unge, for tiende gang. I ukedagene inviteres Stavangers barn og ungdommer til forfatter- og illustratørmøter gjennom barnehage- og skolebesøk, og i helgen blir det Bokmerke for barnefamilier i Stavanger-området.

Familieprogram

Lørdag og søndag blir det arrangementer for barn og familier i Stavanger, på Randaberg og i Sandnes. Trykk på arrangementsoverskriften for å finne boka på Sølvberget.

Bukkene Bruse drar til Syden

bukkenebrusedrartilsydencappelendamm2

Endelig er Bukkene Bruse tilbake og denne gangen skal de ikke til seters, men til Syden! Reisen er uspesifisert, men det blir sikkert bra. Og siden troll ikke tåler sol, trenger de ikke bekymre seg for å møte på det skumle trollet. Eller…?

Hør forfatter Bjørn F. Rørvik fortelle fra sin nyeste bok om Bukkene Bruse.

Anbefalt fra 4 år.

Lørdag kl. 12.00 på Sølvberget.

 

Barneakademiet: Tegnestund med Hans Jørgen Sandnes

hans_jørgen_sandnes_tegnestund foto atle holtan

Illustratør og tegnefilmskaper Hans Jørgen Sandnes står bak tegnefilmene til Prøysens barnesanger, kjent fra NRK Super. I tillegg lager han bokserien Detektivbyrå nr. 2, sammen med forfatter Jørn Lier Horst, og illustrerer de nye utgavene av Anne-Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene. Nå kan du bli med bak kulissene på hans bøker og tegnefilmer, og lære morsomme tegnetriks!

Anbefalt fra 5 år.

Lørdag kl. 12.00 på Sandnes bibliotek og kl. 14.00 på Sølvberget.

 

Lemen – fjellets hjerte

lemenfjelletshjertemangschou

Det vesle lemenet setter store avtrykk i fjellnaturen, særlig når det er lemenår. Men klimaendringene gjør at de rytmiske lemenårene kommer sjeldnere enn før. Lemenet er en nøkkelart i fjellet, og om det skulle bli helt borte, vil alt livet i fjellet være sterkt truet.

Illustratør og forfatter Inger Lise Belsvik viser oss den viktige boka Lemen – fjellets hjerte, som hun har laget sammen med forsker og forfatter Nina E. Eide. Etterpå blir det trykkeverksted. Inger Lise har med et stort lerret med fjellandskap malt på. Ved hjelp av stempler skal vi fylle fjellet med blomster, insekter, steiner, busker og ikke minst, lemen. Vi lager et skikkelig lemenår!

Anbefalt fra 4 år.

Lørdag kl. 11.00 på Rennesøy bibliotek og kl. 13.30 på Finnøy bibliotek.

Søndag kl. 13.00 på Tungenes fyr.

 

Søndagsbarn: Konsert med Brillebjørn

Brillebjørn NRK Super

Ahoi, i dag får vi besøk av selveste Brillebjørn! Han tar med seg vennene side fra Brilleband og synger for oss – bli med og dans!

Med Thomas Hildebrand og Øyvind Risberg.

Søndag kl. 13.00 og 15.00 på Sølvberget

Arrangementet er en del av Sølvbergets arrangementsrekke for barnefamilier og er gratis.

 

For skoler og barnehager

Vanligvis pleier vi invitere barnehager og skoler til forfatter- og illustratørtreff på Sølvberget, men av smittevernhensyn vil det meste av programmet i år foregå ute på Stavangers skoler. Informasjon om påmelding sendes til skoler og barnehager i august.

 

Skoleape

skoleapeaschehougsrhals

Ella skal begynne på skolen og første skoledag vil hun være finere enn finest! Mamma-Lisa har lagt fram klær, men hvilke apestreker finner Ella på når alle voksne forsover seg?

Med forfatter Liv Gulbrandsen.

 

 

 

 

Bukkene Bruse drar til Syden

bukkenebrusedrartilsydencappelendamm

Endelig er Bukkene Bruse tilbake og denne gangen skal de ikke til seters, men til Syden! Og siden troll ikke tåler sol, trenger de ikke bekymre seg for det. Eller…?

Forfatter Bjørn F. Rørvik leser og illustratør Gry Moursund tegner.

 

 

Anne Cath. Vestly

annecathvestlygyldendal

En av Norges viktigste forfattere feirer 100 år i år! Vil du vite mer om Anne Cath. Vestlys liv og hennes kjente figurer?

Møt forfatter Agnes-Margrethe Bjorvand og illustratør Hans Jørgen Sandnes, som har laget biografien om henne.

 

 

 

Detektivbyrå nr. 2

Bli med og løs mysterier! Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er spennende og morsom barnekrim, og er Norges mest populære serie for unge bokslukere. Følg Tiril og Oliver til Elvestad, der mysterier skal løses.

Jørn Lier Horst forteller og Hans Jørgen Sandnes tegner. 

 

 

Annenhver uke

annenhverukegyldendalccraabe

Olivia har to hjem som hun veksler mellom: En kaoskoselig familie hos mor, stefar og hans barn, og et rolig og fint hjem hos faren og stemoren. Men stabiliteten i hverdagen utfordres når det starter en ny jente i klassen, samtidig som faren har store nyheter til Olivia.

Dette er Heidi Linde sin første bok om Olivias liv, som var en av vinnerbøkene i Sølvbergets lesekonkurranse, Årets bok, for 2019. Hun bokbades av elever fra vinnerklassen, 5. trinn på Vardenes skole.

Arrangementet holdes for vinnerklassen på Sølvberget, og vil strømmes til skoler.

 

 

CLUE

Liker du spenning, gåter og mysterier? Jørn Lier Horst var tidligere politietterforsker og bruker erfaringene i arbeidet som forfatter. Her vil han fortelle om, og vise bilder fra, saker han har arbeidet med og hvordan han tar med seg opplevelsene fra politiet inn i bøkene.

 

 

 

 

På omveien hjem

vildekamfjordgyldendaljuliepike

Vinde blir sittende ved siden av Britt på Lillehammer-toget, og har mye å fortelle. Samtalen deres bærer med seg historier om familie og vennskap, cherrox og blokkfløyte, skyldfølelse og håp. For hvorfor er Vinde egentlig på vei til Lillehammer, alene?

Møt forfatter Vilde Kamfjord, som forteller fra sin prisvinnende debutbok.

 

 

 

 

Hva er greia med klima?

hvaergreiamedklimaena

Ole Mathismoen og Jenny Jordahl lager spalten Grønne greier i Aftenposten junior, og vil fortelle og tegne fra sin nyeste bok. De tar barnas klimaengasjement på alvor, med kunnskap og argumenter om klimakrisen, dens konsekvenser og hva vi mennesker kan gjøre – alt i tegneserieform. Lærerikt og lettfattelig!

 

 

Stavanger stories 3

Terje_Torkildsen_foto_marius_vervik

Stavanger stories 3 er siste bok i novellekransen om søskena Duxen, Betty, Broremann og menneska rundt dei. Det er forteljingar om liv og død – og alt innimellom, fortalde med humor og alvor.

Forfattar og komikar Terje Torkildsen tar med seg si ferske bok på lanseringsturné under Bokmerke.

 

 

 

Tre meter med kniv

Lykke går på Ullandhaug skule, er forelska i Simeon og har ei sjuk mor. Ho leitar etter tryggleik og fotfeste, og kjenner både gode og vonde kjensler svi.

Møt forfattar og skodespelar Eili Harboe, som les og fortel frå debutboka si.

 

 

Bokmerke

Ansvarlig for Bokmerke er Maria Sannes Undheim.

Kontakt: maria.sannes.undheim@solvberget.no

Google+